کار کردن به شیوه فریلنسینگ ریسک ها و چالش هایی به همراه دارد. از دست دادن مشتری یکی از این چالش ها است. از دست دادن یک مشتری در فریلنسری را در ادامه بررسی کرده ایم.
هنگامی که یک مشتری را از دست میدهید ممکن است زمانی برای مقابله با احساسات خود نخواهید داشت زیرا باید فوراً یک پروژه جدید پیدا کنید.
در غیر این صورت شکاف گردش کار درآمد شما را به خطر می اندازد. در ادامه بیایید به چند نکته ساده و کاربردی بپردازیم که به شما کمک می کند چگونه با چالش از دست دادن مشتری کنار بیایید و به جلو حرکت کنید.
با مشتری ارتباط برقرار کنید
مشتریان می توانند به دلایل مختلفی از کاهش بودجه گرفته تا تفاوت های سبک کاری کار کردن با شما را متوقف کنند. متأسفانه برخی از پروژههای فریلنسری ممکن است با یک نتیجه تلخ به پایان برسد. حتی ممکن است نخواهید با مشتریانی که با شما بد رفتار می کنند صحبت کنید.
صرف نظر از اینکه چه اتفاقی افتاده است، قبل از قطع همکاری حتما قدردانی خود را ابراز کنید. مودبانه درخواست ارزیابی عملکرد کنید، بفهمید که چرا آنها تصمیم گرفتند همکاری با شما را متوقف کنند و از آنها برای فرصت همکاری تشکر کنید. سعی کنید این تجربه را به یک فرصت یادگیری تبدیل کنید.
همچنین اطلاعات تماس، ایمیلهای کاری و پروژههای گذشته آنها را ذخیره کنید تا در صورت نیاز بتوانید دوباره با آن ها ارتباط برقرار کنید.
آنچه اتفاق افتاده را ارزیابی کنید
اگر مشتری شما را به دلیل عملکردتان همکاری با شما را قطع کرد، قبل از اجرای سایر پروژه ها خودتان را ارزیابی کنید. برای رفع مشکلات تکراری تلاش کنید. عادتهای بد در نهایت سیستمهای ناسالمی ایجاد میکنند و خروجی شما را بیشتر به خطر میاندازند.
همچنین برای ارزیابی دقیق خروجی خود را کمی کنید. اکثر فریلنسرها از کیفیت کار خود بی اطلاع هستند زیرا بررسی عملکرد را به صورت کمی انجام نمیدهند. خروجی خود را بر اساس شاخص های کلیدی عملکرد (KPI) مرتبط با حوزه تخصصی خود بررسی کنید. فرض کنید شما یک کپی رایتر هستید. پروژ های قبلی خود را بر اساس عواملی مانند سرعت نوشتن، گرامر، بازدید از صفحه و نرخ تبدیل مقایسه کنید و امتیاز دهید. امتیازات خود را در Google Sheets یا MS Excel ثبت کنید.
درک کنید که ممکن است تقصیر شما نباشد
بسیاری از فریلنسرها می ترسند که از دست دادن مشتریان به این معنی باشد که آن ها کارها را اشتباه انجام داده اند و خروجی کار بسیار بد است. دلیل فسخ قرارداد لزوماً تقصیر شما نیست. قطع همکاری دلایل مختلفی دارد. مشتریان با مسائلی مانند محدودیت بودجه یا سازماندهی شرکت سروکار دارند. بنابراین ممکن است دلیل قطع همکاری شخص شما نباشید.
بهترین کار برای جلوگیری از این مشکلات این است که انتظارات خود را با تحقیق در مورد شرکت ها و مشتریان تعیین کنید. وبسایتهایی مانند Glassdoor و Indeed collect به شما اطلاعاتی درباره هر کارفرما در سراسر جهان میدهند. کارمندان فعلی و سابق می توانند نظرات خود را در این پلتفرم ها ارائه دهند. اگر مشتری شما نظرات منفی زیادی در مورد حجم کاری روزانه، سبک های مدیریتی و نرخ فریلنسینگ دارد، قبل از درخواست کار بیشتر فکر کنید.
امور مالی خود را محاسبه کنید
برخلاف کارمندان تمام وقت فریلنسرها حقوق ثابتی دریافت نمی کنند. اگرچه با قبول چندین مشتری به طور همزمان درآمد بیشتری کسب می کنید، اما در صورت از دست دادن تمام پروژه های خود درآمد شما نیز ممکن است کاهش یابد.
با این اوصاف اگر بودجه خود را به خوبی مدیریت کنید، با از دست مشتری ضرر چندانی نمیکنید. محاسبه کنید که برای رسیدن به هدف درآمدی خود به چند پروژه کاری نیاز دارید. اگر در حسابداری تجربه دارید، از الگوهای مالی برای ساده کردن محاسبات استفاده کنید.
همچنین حداقل هزینه های شش ماه را کنار بگذارید. اگر دائماً از تمام شدن پول خود می ترسید، نمی توانید برای کار فریلنسری خود تصمیم عاقلانه بگیرید. بر جذب مشتریان سودآور تمرکز کنید.
نمونه کارهای خود را به روز کنید
از مشتریان خود اجازه بگیرید تا پروژه هایی را که برای آنها انجام داده اید را به مجموعه نمونه کارهای خود اضافه کند. نمونه کارهای جدید خود را با نمونه کارهای قدیمی جایگزین کنید. یک نمونه کار با کیفیت فرآیند بازاریابی را بسیار آسان تر می کند. همچنین اگر یک وبلاگ شخصی دارید همیشه آن را به روز نگه دارید.
از زمان های آزاد خود عاقلانه استفاده کنید
فریلنسرهای جدیدی که برای اولین بار مشتریان خود را از دست می دهند، معمولاً ناامید می شوند. برخی حتی فریلنسری را به کلی کنار گذاشتند. اگرچه احساس ناراحتی هنگام از دست دادن مشتری طبیعی است، اما بدترین کاری که می توانید انجام دهید این است که کار خود را به طور کل متوقف کنید.
در عوض در زمان آزاد به دنبال پروژه های جدید باشید. در وبسایتهای فریلنسری جستجو کنید، تا جایی که ممکن است برای فرصت های کاری درخواست دهید و با مشتریان جلسات کاری برگزار کنید. خودتان را با کارهای مفید مشغول نگه دارید.
اگر هنوز به زمان نیاز دارید به گروههای فریلنسینگ ملحق شوید که در آن اعضا نکاتی را به اشتراک میگذارند، مشکلات را بیان میکنند و حتی مشاوره میدهند. جایگاه خود را پیدا کنید. به عنوان مثال اگر یک نویسنده فریلنسر هستید، می توانید به دنبال انجمن نویسندگان فریلنسر باشید.
با مشتریان قدیمی خود ارتباط برقرار کنید
علاوه بر جستجوی مشتریان جدید با مشتریان قدیمی خود نیز ارتباط برقرار کنید. خود را مجدداً معرفی کنید، در مورد هر گونه تغییرات اخیر در مورد کسب و کار آنها بپرسید و در دسترس بودن خود را برای کار اعلام کنید. فقط برای گرفتن پروژه ها زیادی اصرار نکنید. این احتمال وجود دارد که مشتریانی که شما را دوست دارند دوباره شما را استخدام کنند. میتوانید یک فهرست ساده در Google Sheets یا Microsoft Excel با اطلاعات تماس مشتریان ایجاد کنید.
چندین پروژه کوچک را قبول کنید
فقط بر روی یک پروژه کاری تمرکز نکنید. همه پروژه های فریلنسری با عدم قطعیت همراه هستند و اختصاص کل کارها به یک مشتری واحد ثبات درآمد شما را به خطر می اندازد. به عنوان یک فریلنسر همیشه باید چند پروژه جانبی آماده داشته باشید. پروژه های کوچک و پروژه های که فقط یک بار اتفاق می افتند ممکن است دستمزد زیادی نداشته باشند، اما در صورت از دست دادن پروژه های بزرگ می توانند ضرر درآمدی را جبران کنند. برای جلوگیری از سردرگمی وظایف خود را در برنامه های To do list قرار دهید. با این کار میتوانید کار خود را سازماندهی کنید و در زمان صرفه جویی کنید. این ابزارها همچنین از همکاری های تیمی پشتیبانی میکنند.
به عنوان یک فریلنسر پس از از دست دادن یک مشتری ناامید نشوید
موفقیت شما به عنوان یک فریلنسر بستگی به این دارد که بعد از از دست دادن مشتری چقدر سریع بتوانید به روال کاری برگردید. به یاد داشته باشید پروژه های فریلنسینگ می آیند و می روند. حتی متخصصان نیز مشتریان اصلی خود را از دست می دهند. اگر اجازه دهید لغو پروژه شما را تحت تأثیر قرار دهد و نامید کند، ممکن است در کار خود پیشرفتی نکنید.
برای به حداقل رساندن شکاف های گردش کار یک سیستم جذب مشتری موثر راه اندازی کنید که لید ایجاد کند. فریلنسرهای باتجربه همیشه پروژه های معلق دارند. اگر هنوز با پیدا کردن کارهای پردرآمد و پروژههای بلندمدت مشکل دارید، نحوه یافتن مشتریان را دوباره ارزیابی کنید. بسیاری از اشتباهات ارتباطی به راحتی قابل رفع هستند.
نظرات کاربران