رزومه نویسی

اصول رزومه نویسی برای استخدام در شغل موردنظر

رزومه نویسی اصول و قاعده خاصی دارد؟ بله قطعا پاسخ به این پرسش مثبت است اما واقعیت این است که هر شغل و موقعیتی برای جلب توجه کارفرما، ویژگی‌های مخصوصی دارد که باید در نوشتن رزومه به آنها توجه شود. الگوبرداری از افراد موفق هم می‌تواند روش خوبی برای رسیدن به تمرکزی بهتر برای رزومه نویسی باشد. کارفرمایان به دنبال افرادی هستند که با دیگران تفاوت دارند. در واقع، شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف خواهان جذب افرادی هستند که هم از نظر فرهنگی و هم از نظر عملیاتی به شکل منحصر به فردی موجب ارتقای محیط کار خود می‌شوند. در ادامه به اصول رزومه نویسی می‌نویسیم.

اصول رزومه نویسی برای استخدام در شغل موردنظر

1 اصول رزومه نویسی برای استخدام در شغل موردنظر

در ادامه به نکاتی اشاره شده است که شاید قید کردن آنها در رزومه چندان معمول نباشد اما به طور غیرمستقیم اثرات مثبتی روی نظر کارفرما خواهند گذاشت.

۱. سابقه فعالیت در گروه تئاتر یا موسیقی

شاید سابقه نوازندگی در یک گروه موسیقی یا بازی کردن تئاتر به نظر شما چندان ارتباطی با پُستی در حوزه مدیریت نداشته باشد. اما فارغ از اینکه این فعالیت‌ها و تجارب نشان از توانایی‌های متنوع فردی دارند، به کارفرما ثابت می‌کنند که شما فردی مسلط هستید و در صورت نیاز به سخنرانی و قرار گرفتن در جمع احساس خوشایندی خواهید داشت و به خوبی ظاهر خواهید شد.

۲. اشاره کردن به وبلاگ‌ نویسی

در گذشته قید کردن سابقه وبلاگ‌نویسی در رزومه چندان مهم و رایج نبود. اما این روزها، مدیران شرکت‌ها به این توانمندی توجه ویژه‌ای پیدا کرده‌اند. برای مثال، سوفی مایلز (Sophie Miles) که مدیرعامل و یکی از بنیان‌گذارن وبسایت elmejortrato.com است، همیشه می‌گوید: «توانایی وبلاگ‌نویسی نیروهای کار نشان از ظرفیت آنها برای کارآفرین شدن دارد. ضمن اینکه در صورت نیاز برای کار در بخش وبسایت می‌توان از آنها کمک گرفت».

دانا کیس (Dana Case) هم مدیر وبسایت MyCorporation.com است. او معتقد است که نگاه کردن به فعالیت افراد در حوزه بلاگ‌نویسی و بررسی بخش‌های مختلفی نظیر گالری تصاویر، متن‌ها و…، اطلاعات بسیار خوب و جالبی درباره شخصیت و شیوه مدیریت فرد در موقعیت‌های مختلف در اختیار می‌گذارد و بررسی آن در رزومه خالی از لطف نیست.

۳. فعالیت‌های جانبی و متفرقه

اصول رزومه نویسی برای استخدام در شغل موردنظر

علاوه بر نوشتن سوابق تحصیلی و علمی خود، بد نیست به فعالیت‌های متفرقه‌ای که تا کنون انجام داده‌اید هم اندکی بپردازید. مثلا به دوره‌های آموزشی جانبی که در دوران دانشگاه گذرانده‌اید در رزومه نویسی توجه داشته باشید. این کار باعث می‌شود که فردی پرشور و فعال معرفی شوید و به کارفرمای آینده خود نشان می‌دهید که ظرفیت‌های متعددی دارید. مثلا اگر پزشکی خوانده‌اید شاید بد نباشد که به دوره‌ای اختیاری که در زمینه ادبیات گذرانده‌اید هم اشاره کنید.

۴. قید کردن سوابق خدماتی

بیشتر افراد در دوران دانشجویی یا سنین خیلی پایین برای ورود به بازار کار مجبور به تجربه مشاغلی در صنعت خدمات هستند. مثلا کار کردن به عنوان پیش‌خدمت یا اپراتور تلفن و… . هیچ‌یک از این سوابق شرم‌آور نیستند و اتفاقا اشاره به آنها در رزومه نویسی می‌تواند برای کسانی که قرار است در مشاغلی در حوزه خدمات فعالیت کنند به عنوان یک امتیاز مثبت شناخته شود. آشنایی با مشتریان و شیوه برخورد با آنها بسیار مهم است و داشتن تجربه در این زمینه موجب درخشان‌تر شدن رزومه شما خواهد شد.

۵. سابقه اجرای استنداپ کمدی

عجیب به نظر می‌رسد؟ اما اصلا این طور نیست. در رزومه نویسی حتما به سابقه اجرای استنداپ کمدی هم اشاره کنید. اگر اجرایی مشابه داشته‌اید از آن برای کارفرمای آینده‌تان تعریف کنید.  مولی موریس (Mollie Moric) مدیر استخدام و یک مشاور شغلی معروف و معتبر است. او اعتقاد دارد که قید کردن توانایی اجرا در مقابل دیگران نشان از توانایی فرد به عنوان ظاهر شدن در یک سخنران راحت و خوب دارد. ضمن اینکه در لفافه ثابت می کند که نیروی کاری دارای ظرفیت برای رد شدن نظرات و عقایدش را دارد. چون همان طور که می‌دانید، امکان دارد که مخاطبان همیشه از استنداپ فرد راضی نباشند ولی او نباید خود را ببازد و ناراحت شود. مهارت بداهه‌پردازی و گسترش شبکه ارتباطی هم در افرادی با توانایی اجرای استنداپ وجود دارد که در جذب نیرو ارزشمند تلقی می‌شود.

۶. سوابق ورزشی

3 اصول رزومه نویسی برای استخدام در شغل موردنظر

اگر ورزشکار هستید حتما در رزومه نویسی به آن هم اشاره داشته باشید. ورزشکار بودن معانی پنهانی متعددی دارد. شخصی که ورزش می‌کند، اهل رقابت است و نظم و کار تیمی را به خوبی می‌شناسد. ضمن اینکه به واسطه تجربه شکست در میادین ورزشی به خوبی قادر به هضم شکست و دوباره به پا خاستن است. سابقه شرکت در رقابت‌های ورزشی یا رقابت‌های دیگر هم می‌تواند در جلب نظر کارفرمایان بسیار مطلوب واقع شود و به مدیران نشان دهد که نیروی کاری از شور و علاقه کافی برای پیشرفت و رقابت در صنعت برخوردار است.

۷. اشاره به خدمات اجتماعی و خیریه

بیشتر شرکت‌ها این روزها به دنبال ارتقای وجهه خود با انجام فعالیت‌هایی موسوم به مسئولیت اجتماعی هستند. این شرکت‌ها در جذب نیرو هم به دنبال اشخاصی هستند که سابقه حضور در خیریه و انجام فعالیت‌های اجتماعی داشته‌اند. بنابراین چنانچه در این زمینه‌ها سابقه دارید بهتر است از آن در رزومه خود یاد کنید.

۸. فعالیت‌های مشاوره‌ای‌

اگر در زمینه مشاوره سابقه کار دارید حتما درباره آن در رزومه خود صحبت کنید. در رزومه نویسی به سوابق خود به عنوان مشاور تحصیلی برای دانش‌آموزان یا دانشجویان اشاره کنید. این سوابق به بالا رفتن وجهه شما نزد کارفرما به عنوان شخصی که علاوه بر تمرکز بر کار به اطراف خود هم توجه دارد، اثر می‌گذارد. اشخاصی که با محیط پیرامون خود در ارتباط خوبی هستند و دستاوردهای خود را با سایرین به اشتراک می‌گذارند قطعا به عنوان نیروهای کاری ارزشمندی شناخته خواهند شد.

۹. عضویت در کتابخانه

4 اصول رزومه نویسی برای استخدام در شغل موردنظر

قید کردن این مورد در رزومه هم حتما به نظرتان کاملا عجیب است. اما در واقعیت توجه به این موضوع در رزومه نویسی پیامی پنهانی را به کارفرمایان و مسئولین استخدام منتقل می‌کنند. عضویت در کتابخانه نشان می‌دهد که شما فردی اهل مطالعه و افزایش دانش خود هستید. علاقه به کتابخوانی در کنار اشتیاق به یادگیری از شما یک گزینه مطلوب برای استخدام می‌سازد.

۱۰. اعلام سوابق فریلنسری در رزومه نویسی

اگر سابقه کاری در زمینه فعالیت کردن به عنوان فریلنسر دارید، حتما آن را در رزومه خود قید کنید. فریلنسر بودن شاید برای برخی از کارفرمایان اهمیت کار تمام وقت را نداشته باشد. اما حتی در چنین حالتی هم، وزنی به رزومه خود برای پذیرش در موقعیت شغلی موردنظرتان ایجاد می‌کنید.

یادتان باشد، با رعایت اصول رزومه نویسی می‌توانید شانس خود را برای پذیرفته شدن در موقعیت شغلی حسابی افزایش بدهید.

حال که با اصول رزومه نویسی آشنا شدید، می‌توانید از خدمات سایت اول پرداخت استفاده کنید.

امتیاز 5/5 - از 4 رای

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تومان (IRT)
()
پرداخت می‌کنید
()
تومان (IRT)
دریافت می‌کنید
1 = IRT
بلک فرایدی ۲۰۲۴