برای جستجوی شغل باید با برنامه ریزی و سازماندهی عمل کنید، وگرنه میتواند باعث سردرگمی شما شود. در فرایند جستجوی شغل شما یک مصاحبه در راه دارید و باید خود را آماده کنید. با سازماندهی و برنامه ریزی استرس ناشی از شغل جدید را کاهش دهید. بهترین راه جستجوی شغل چیست؟
برنامه ریزی هنگام جستجوی شغل به شما امکان می دهد بر روی کارهایی که باید انجام دهید تا برای موقعیت بعدی خود آماده شوید، تمرکز کنید. منظم بودن می تواند به شما احساس آرامش و اعتماد به نفس بدهد و به شما کمک کند در مصاحبه بعدی خود موفق شوید. در این مقاله به 9 راه برای برنامه ریزی و سازماندهی جستجوی شغلی برای کمک به شما در دستیابی به یک موقعیت شغلی میپردازیم.
اهداف شغلی خود را به صورت واضح مشخص کنید
قبل از شروع جستجوی شغل در نظر گرفتن اینکه به دنبال چه نوع شغلی هستید و تعیین انتظارات کوتاه مدت و بلندمدت میتواند مفید باشد. مشخص کردن اهداف شغلی به شما کمک می کند تا گزینه های جستجوی شغلی را محدود کنید و مدیریت فرایند جستجوی شغل را آسان تر میکند.
هنگام تصمیم گیری در مورد شغلی که می خواهید برای آن درخواست دهید، اهداف شخصی، مهارت های حرفه ای و انتظارات شغلی خود را در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر به دنبال دورکاری هستید، لزومی ندارد برای یک شغل تمام وقت و حضوری درخواست دهید.
درخواست های شغلی خود را پیگیری کنید
یک صفحه گسترده یا فایل داکیومنت برای درخواست های شغلی خود ایجاد کنید. ایجاد یک فایل برای پیگیری درخواست های شغلی خود گام مهمی است که باید برای سازماندهی انجام دهید.
فرقی نمیکند از صفحهگسترده یا فایل داکیومنت استفاده کنید، فرمتی را که با آن راحتتر هستید انتخاب کنید. ستون هایی که باید در چارت خود بگنجانید شامل موارد زیر است:
- نام شرکت
- شماره تماس
- ایمیل
- تاریخ ارسال درخواست
- خلاصه مدارک ارائه شده
- تاریخ و ساعت مصاحبه
- تاریخ پیگیری
- وضعیت
از Google Drive و Calendar استفاده کنید
می توانید رزومه و الگوهای ایمیل را در Google Drive خود ذخیره کنید تا در هر کجا که هستید به فایل ها دسترسی داشته باشید.
با این کار میتوانید به محض مشاهده آگهی استخدام برای یک موقعیت شغلی سریعا درخواست دهید، همچنین ممکن است یکی از اولین درخواست هایی باشید که استخدام کننده دریافت می کند.
Google Calendar به شما امکان را میدهد که برای فرایند جستجوی شغلی خود برنامه ریزی کنید و از زمان مصاحبهها مطلع باشید.
مانند Google Drive، Google Calendar در هر دستگاهی قابل دسترسی است، بنابراین لازم نیست نگران ادغام تقویمها باشید تا از تاریخها مطلع شوید. اگر درایو شما دارای فایل های زیادی است میتوانید از کد رنگی Google Drive استفاده کنید.
هشدارهای شغلی را فعال کنید
اکثر سایت های کاریابی دارای ویژگی هایی هستند که به شما امکان می دهد هشدارهای شغلی ایجاد کنید. این هشدارهای شغلی برای شما ایمیلهای روزانه یا هفتگی با فرصتهای شغلی ارسال میکنند.
در بیشتر موارد میتوانید هشدارهای خود را برای یک مکان خاص تنظیم کنید، در این صورت فرصت های شغلی را از دست نخواهید داد. هشدارهای شغلی باعث صرفه جویی در وقت شما برای یافتن موقعیت شغلی مناسب می شود.
سایت شغلی مورد علاقه خود را انتخاب کنید
سایت های کاریابی آنلاین زیادی وجود دارد. برخی از این سایت های کاریابی عمومی هستند و دارای موقعیت های شغلی در تمام صنایع و در هر سطح شغلی هستند.
مؤسسات آکادمیک برای دانشجویان و فارغ التحصیلان خود سایت های کاریابی دارند، برخی از سایت ها مختص یک صنعت هستند و برخی شامل فرصت های شغلی اجرایی و مدیریت است.
سایتی را بیابید که استفاده از آن راحت باشد و لیست مشاغل را در رشته شما ارائه دهد. اگر می توانید یک رزومه کلی را در سایت آپلود کنید تا استخدام کنندگان به آن دسترسی داشته باشند.
رزومه خود را بهینه سازی کنید
رزومه شما عامل اولیه ای است که تعیین می کند آیا استخدام کننده از شما می خواهد برای مصاحبه حضور پیدا کنید یا خیر. اگر مشاغلی که برای آن درخواست میدهید نیازمند مهارتها و تجربههای متفاوتی هستند، باید رزومه خود را متناسب با شغلی درخواستی تغییر دهید.
برای هر شغلی که برای آن درخواست می دهید باید فهرست مشاغل را بررسی کنید و رزومه خود را سفارشی سازی کنید تا مشخص شود که مهارت ها و تجربه های مختص یک شغل را دارید. بهینه سازی رزومه به معنای تنظیم آن با شغلی است که برای آن درخواست می دهید و نیازی به بازنویسی کامل آن نیست.
لیستی از شرکت هایی که می خواهید در آنها کار کنید تهیه کنید
میتوانید با فهرستی از سازمانهایی که میخواهید بر اساس آنچه در مورد فرهنگ و شهرت آنها شنیدهاید کار کنید، شروع کنید. هنگامی که لیست خود را تهیه کردید، ممکن است مصاحبه های غیر رسمی با شرکت هایی که پیدا کرده اید انجام دهید.
میتوانید از اطلاعاتی که از مصاحبههای غیررسمی بهدست میآورید برای تغییر رزومه خود استفاده کنید و خود را برای مصاحبه اصلی آماده کنید. تحقیق در مورد تاریخچه و فرهنگ سازمانهایی که پیدا کردهاید ممکن است به شما کمک کند لیست خود را محدودتر کنید و شرکت مورد نظر خود را پیدا کنید.
ایجاد یک لیست می تواند به شما کمک کند سازمان های دیگری را که دارای ویژگی های مشابه و فرصت های شغلی هستند شناسایی کنید. همچنین میتوانید با مدیر استخدام شرکتی که شناسایی کردهاید تماس بگیرید و ایمیلی ارسال کنید و درخواست شغلی دهید.
شبکه سازی و گسترش ارتباطات
به دوستان و همکاران خود اطلاع دهید که به دنبال فرصت های شغلی جدیدی هستید. شرکت در رویدادهای و گسترش دایره ارتباطات میتواند برای پیدا کردن یک شغل مناسب مفید باشد.
شما می توانید در رویدادها و کنفرانس های صنعتی شرکت کنید. اگر شرکتی در لیست شما رویدادی دارد که برای عموم آزاد است، باید آن را در تقویم خود قرار دهید و برای شرکت در آن برنامه ریزی کنید. اگر ترجیح می دهید از رسانه های اجتماعی برای شبکه سازی استفاده کنید، میتوانید از فیس بوک برای ایجاد یک شبکه حرفه ای استفاده کنید.
در مورد موقعیت هایی که برای آنها درخواست می کنید استراتژیک باشید
ارسال تعداد زیادی رزومه تضمینی برای پیدا کردن یک شغل نیست، به خصوص اگر برای مشاغلی درخواست می دهید که شرایط لازم را ندارید. بهتر است چند رزومه سفارشی سازی شده برای فرصت های شغلی ارسال کنید.
ارسال درخواست شغلی کمتر به شما این امکان را می دهد که به هر درخواست توجه بیشتری کنید، بنابراین می توانید ایمیل و رزومه خود را برای هر موقعیت شغلی شخصی سازی کنید. مشاغلی را انتخاب کنید که با مهارت ها و اهداف کوتاه مدت و بلندمدت شما همسو باشد.
با برنامه ریزی پیش بروید و شغل مناسب خود را پیدا کنید
اگر جستجوی شغلی را سازماندهی کنید، می توانید به طور موثر و کارآمد درخواست های شغلی را ارسال کنید و شانس خود را برای استخدام افزایش دهید. صرف زمان برای سازماندهی جستجوی شغلی می تواند باعث صرفه جویی در فرایند کلی پیدا کردن شغل شود.
اگر به دنبال موقعیتی در یک صنعت خاص هستید، میتوانید از سایت های کاریابی استفاده کنید. اگر به دنبال موقعیتی در یک بخش خاص هستید، ممکن است وب سایتی وجود داشته باشد که فرصت های مورد نظر را به شما ارائه دهد.
نظرات کاربران