تاثیر بحران بانکی اخیر بر بیت کوین

تاثیر بحران بانکی اخیر بر بیت کوین

کانر رایدر (Conor Ryder)، یکی از محققان شرکت کایکو (Kaiko) به تازگی نقدینگی بازار بیت کوین و کریپتو را بررسی کرده و به نتایج هشدار برانگیزی رسیده است. بر اساس تحقیق رایدر، وضعیت نقدینگی در بازار رمزارزها در ماه جاری به دنبال بحران بانکی بدتر شده و با از دست رفتن منابع تزریق نقدینگی به بازار، به پایین‌ترین سطح در ۱۰ ماه اخیر سقوط کرده است. در این مطلب به تاثیر بحران بانکی اخیر بر بیت کوین می پردازیم.

تاثیر بحران بانکی اخیر بر بیت کوین

کاهش نقدینگی در بازار بیت کوین به بی‌ثباتی و نوسانات بازار منجر می‌شود. در حقیقت، قیمت‌ها در جهت نزولی و صعودی از حمایت کمتری برخوردارند و به عقیده این محقق، چنین اتفاقی رشد سریع بیت کوین از ابتدای ماه جاری را توضیح می‌دهد.

رایدر با به اشتراک گذاشتن نمودار زیر خاطرنشان کرد میزان نقدینگی بازار بیت کوین به میزان قابل توجهی از نقدینگی بازار در زمان ورشکستگی صرافی FTX و شرکت آلامدا ریسرچ کمتر شده است. به گفته این محقق، پس از ورشکستگی این دو شرکت بزرگ، نقدینگی در بازار رمزارزها به یک‌باره کاهش یافت و گپی که به «گپ آلامدا» معروف است را در نمودار ایجاد کرد.

تاثیر بحران بانکی اخیر بر بیت کوین

تاثیر بحران بانکی اخیر بر بیت کوین

به گفته رایدر، این گپ همچنان پر نشده و با بحران بانکی اخیر، شدت بیشتری پیدا کرده است. علاوه بر این، وی خاطرنشان کرد با مشکلات بانکی اخیر و توقف فعالیت شبکه تبادل سیلورگیت (SEN) و بانگ سیگنیچر، صرافی‌های آمریکایی از نظر نقدینگی، ضربه بیشتری نسبت به همتایان غیرآمریکایی خود خورده‌اند.

مشکلات پیش‌آمده برای صرافی‌های آمریکایی به این دلیل است که این شرکت‌ها در حال حاضر با چالش‌های بی‌سابقه‌ای برای تداوم فعالیت‌های خود مواجه هستند. رایدر در این رابطه می‌گوید:

ما می‌توانیم تفاوت واکنش بین صرافی‌های آمریکایی و غیرآمریکایی را با واکنش‌های شدیدتر به برخی از مشکلات مربوط به نقدینگی در ماه گذشته ببینیم.

علیرغم اخبار بد در رابطه با نقدینگی، رایدر در گزارش خود اخبار خوبی را هم به اشتراک گذاشت. به گفته این محقق، نقدینگی کمی بهبود یافته و به سطوحی رسیده که در اوایل ماه مارچ ۲۰۲۲ تجربه کرده بود. با این حال، وی هشدار داد از دست دادن دسترسی آسان به ارزهای فیات می‌تواند در درازمدت، پیامدهایی را برای بازار رمزارزها داشته باشد.

این محقق معتقد است نتایج ضربه‌ای که صنعت ارز دیجیتال آمریکا در چند وقت اخیر متحمل شده را می‌توان در سایر بخش‌ها و معیارها مشاهده کرد. به گفته این تحلیلگر، به دنبال عدم اطمینان در بازار، اسپرد (اختلاف قیمت میان بالاترین قیمت در سفارش‌های خرید و پایین‌ترین قیمت در سفارشات فروش) نوسانات زیادی را متحمل شده و به افزایش اسلیپیج یا لغزش منجر شده است. منظور از اسلیپیج، زمانی است که تریدرها معامله خود را با قیمتی متفاوت نسبت به قیمت درخواستی خود انجام می‌دهند. این اتفاق معمولا در بازارهای پرنوسان و یا بازارهایی با نقدینگی کم رخ می‌دهد.

رایدر در این رابطه می‌گوید:

برای مثال برای یک سفارش فروش ۱۰۰ هزار دلاری جفت BTC/USDT، اسلیپج در صرافی کوین بیس نسبت به اوائل ماه مارچ ۲.۵ برابر شده است در حالیکه اسلیپج یک سفارش مشابه در صرافی بایننس تغییر چندانی نکرده است.

بالاجی سرینیواسان (Balaji S. Srinivasan)، مدیر ارشد فناوری پیشین صرافی کوین بیس که در حال حاضر به دلیل شرط‌بندی یک میلیون دلاری خود بر روی قیمت بیت کوین در کانون توجه قرار دارد، با اشاره به تحقیقات رایدر در توییتی نوشت:

جالب اینجاست که با کاهش نقدینگی بازار بیت کوین تحت فشار دولت، تعداد خرید کمتری برای افزایش قیمت بیت کوین مورد نیاز است. بستن مسیر‌های ورود فیات به بازار بیت کوین باعث می‌شود مسیرهای باقیمانده ارزشمندتر شوند.

تاثیر بحران بانکی اخیر بر بیت کوین

تاثیر بحران بانکی اخیر بر بیت کوین

در زمان نگارش این خبر، قیمت بیت کوین در حوالی ۲۸٬۱۷۶ دلار است و پایین‌تر از مقاومت ۲۸٬۳۰۰ دلاری خود معامله می‌شود.

newsbtc

امتیاز دهید

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تومان (IRT)
()
پرداخت می‌کنید
()
تومان (IRT)
دریافت می‌کنید
1 = IRT
بلک فرایدی ۲۰۲۴