برنا

برنا نامی برگزیده برای اولین سیستم بلاک چین ملی

زمان مطالعه 2 دقیقه

بانک مرکزی ایران در همکاری با شرکت خدمات انفورماتیک در حال توسعه پروژه یک بلاک چین ملی برای بخش مالی و بانکداری است. نام این پلتفرم برنا است و هدف از ساخت این بلاک چین بازنگری در سیستم بانکداری کشور و ساخت یک اقتصاد مالی دیجیتالی است که با سیستم سنتی و قدیمی فعلی جایگزین شود.

البته نقشه هایی هم برای استفاده موسسات خصوصی محلی از این پروژه به منظور ساخت یک سیستم بانکداری و پولی واحد و یکپارچه در کشور، در آینده وجود دارد.

حسن استفاده از برنا

با وجود اختلافاتی که بین ایران و ایالات متحده و تمدید تحریم های اقتصادی وجود دارد، شایعاتی مبنی بر این وجود دارد که بلاک چین برنا قرار است به ایران در دور زدن تحریم ها کمک کند.

سرمایه گذاران این پروژه اما گفته اند که چنین گزارش هایی نادرست است و برنا قرار است فقط در داخل مرز های کشور مورد استفاده قرار بگیرد و هنوز هیچ توکن رمز ارزی را پشتیبانی نمی کند.

برنا

چرا ایران به برنا نیاز دارد؟

از سال 2018، تهران علاقه روزافزونی به رمز ارز و فناوری بلاک چین پیدا کرده است. درست مانند دیگر کشور ها که اقتصادشان درگیر تحریم های ایالات متحده است، ایران نیز فناوری بلاک چین را روشی برای حفاظت از اقتصاد در برابر تهدید قدرت غربی ها یافته است.

شرکت خدمات انفورماتیک ایران پروتکل های مختلفی را برای برنا در نظر گرفته است و توسعه دهندگان انتظار دارند تا برنا به عنوان یک پلتفرم مرکزی دیجیتال برای بخش بانکداری و مالی کشور عمل کند.

اهداف پروژه

یکی از اصلی ترین اهداف پروژه برنا فراهم سازی نیازمندی چه از نظر هزینه و چه فناوری برای توسعه سیستم های فناوری دفتر کل نامترکز است.

به محز این که این پروژه عرضه شود، سرمایه گذاران انتظار دارند که شعبات مرکزی بانک ها در هر شهر بتوانند به استارتاپ های فناوری مالی امکان ایجاد خدمات مالی و بانکی متنوعی دهند.

برنا

سازندگان برنا

پلتفرم برنامه متعلق به شرکت خدمات انفورماتیک است و شرکت آریاتک به عنوان یک سازنده خصوصی، نمونه های اولیه را برای آزمایش آماده می کند. توسعه دهندگان کمپانی آریاتک در حال حاضر در حال ساخت این پلتفرم بر روی Hyperledger Fabric، پلتفرم تجاری بلاک چین متن باز IBM هستند.

ساز و کار اولین بلاک چین ملی

حدود 4 ماه پیش، تیم پروژه وایت پیپر پلت فرم بلاک چین برنا را منتشر کردند. طبق سند فنی، این پروژه دو لایه اصلی کاربردی رقابتی و نارقابتی را دارد.

بخش بزرگی از تلاش های فعلی روی لایه کاربردی نارقابتی متمرکز است که سه راهکار اصلی حسابرسی دیجیتالی، پروتکل های احراز هویت مشتریان (KYC) و سیستم های مدیریت توکن را ارائه می کند.

توسعه دهندگان امیدوارند تا بهترین بانک ایران بتواند از این عملکرد های اصلی برای بهبود نظارت بر بخش مالی کشور پس از دیجیتالی شدن کامل تمامی بخش ها استفاده کند.

امتیاز 4.8/5 - از 73 رای

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تومان (IRT)
()
پرداخت می‌کنید
()
تومان (IRT)
دریافت می‌کنید
1 = IRT
خرید آنی ووچر پرفکت مانی
اپلیکیشن اول پرداخت