آیا پای نتورک کلاهبرداری است

آیا پای نتورک کلاهبرداری است؟

پای نتورک یکی از مشهورترین پروژه‌هایی است که فعالیت خود را با وعده استخراج ارز دیجیتال از طریق گوشی موبایل آغاز کرد. این پروژه در زمان راه‌اندازی به کاربران وعده داد که با استفاده از یک اپلیکیشن موبایل می‌توانند در فرآیند اعتبارسنجی بلاک‌های جدید مشارکت داشته باشند و در ازای آن، پاداشی را در قالب ارز دیجیتال پای کوین (Pi coin) دریافت کنند. اما سوالی که برای بسیاری از کاربران وجود دارد این است که آیا پای نتورک کلاهبرداری است؟

آیا پای نتورک کلاهبرداری است؟

بعضی افراد معتقدند که پای نتورک از کاربران پول دریافت نمی‌کند، بنابراین نمی‌تواند کلاهبرداری خاصی انجام دهد. در پاسخ به این مورد باید به دو نکته توجه داشته باشید: اول این‌که کاربران این پروژه وقت و انرژی زیادی را برای کسب توکن صرف می‌کنند. دوم این‌که وقتی کاربران یک پروژه زیاد باشد، فرصت‌ها و روش‌های مختلفی برای کلاهبرداری یا سوء استفاده از آن‌ها وجود دارد و دریافت مستقیم پول از آن‌ها تنها راه کلاهبرداری نیست.

آیا پای نتورک کلاهبرداری است

آیا پای نتورک کلاهبرداری است

با این‌که سازندگان پای نتورک در تلاشند تا معتبر بودن پروژه خود را اثبات کنند، شواهد مختلفی نشان می‌دهد که این پروژه صرفاً یک طرح تبلیغاتی یا کلاهبرداری بوده است و قرار نیست ارز این پروژه به بازار عرضه شود.

از مهم‌ترین دلایل کلاهبرداری بودن پروژه پای نتورک می‌توان به این موارد اشاره کرد:

محدودیت فنی در ماینینگ با موبایل

پای نتورک ادعا می‌کند که کاربران می‌توانند با گوشی موبایل خود به استخراج ارز دیجیتال پای بپردازند. استخراج بلاک‌های جدید در شبکه‌های بلاکچین واقعی، به توان پردازشی بالایی نیاز دارد و انرژی زیادی نیز مصرف می‌کند. ماینرهای تخصصی زیادی برای این کار طراحی شده‌اند که توان بالا و مصرف انرژی پایینی دارند، به همین دلیل گوشی‌های هوشمند فعلی عملاً توان رقابت با این دستگاه‌ها را ندارند و نمی‌توان با استفاده از آن‌ها ارز دیجیتال استخراج کرد.

از دست ندهید  تحلیل تکنیکال تزوس (XTZ) 14 تیر

عدم پایبندی به نقشه راه

پای نتورک در نقشه راه خود تاریخ‌هایی را برای راه‌اندازی فاز بتا، فاز تست و فاز مین‌نت ارائه کرده است که هیچ‌یک در زمان خود عملی نشده است. البته وبلاگ پای نتورک همچنان خبرهایی را درباره آماده شدن مین‌نت یا امکان خرید از فروشگاه‌ها با ارز Pi مطرح می‌کند، اما با در نظر گرفتن موارد قبلی نمی‌توان به اخبار جدید پروژه اعتماد کرد و احتمالاً این اخبار صرفاً جنبه تبلیغاتی دارند.

آیا پای نتورک کلاهبرداری است

آیا پای نتورک کلاهبرداری است

شباهت به پروژه‌های هرمی

نحوه عملکرد پای نتورک شباهت زیادی به پروژه‌های کلاهبرداری هرمی دارد، چرا که کاربران را به دعوت دیگران و دریافت پاداش در قبال آن ترغیب می‌کند. پای نتورک از کاربران خود پولی دریافت نمی‌کند اما در چنین پروژه‌هایی همیشه امکان کلاهبرداری در مراحل مختلف و در قالب‌های متنوع وجود دارد.

نداشتن پشتوانه مالی

پای نتورک اطلاعات شفافی درباره هزینه‌ها و وضعیت تأمین سرمایه خود ارائه نکرده است. با توجه به این‌که پای نتورک تاکنون جذب سرمایه یا شراکتی با سایر پروژه‌ها نداشته است، احتمال جعلی بودن پروژه بیش‌تر می‌شود و حتی این احتمال وجود دارد که سازندگان بخواهند بعداً از پروژه برای پامپ و دامپ کردن قیمت و کسب سود به نفع خود استفاده کنند.

لیست نشدن ارز پای

تا آبان ماه ۱۴۰۳ هنوز ارز Pi در هیچ‌یک از صرافی‌های معتبر لیست نشده است و امکان خرید و فروش آن وجود ندارد. با توجه به این‌که چند سال از وعده پای نتورک برای عرضه توکن Pi گذشته است، احتمال جعلی بودن پروژه بیش‌تر می‌شود.

نظر شما چیست ؟

امتیاز دهید

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تومان (IRT)
()
پرداخت می‌کنید
()
تومان (IRT)
دریافت می‌کنید
1 = IRT
یوتوپیا