مستر کارت و ویزا کارت

تفاوت مستر کارت و ویزا کارت در پرداخت های بین المللی

زمانی که قصد دارید یک کارت بانکی بین المللی از بین انواع کردیت کارت های ویزا کارت یا مستر کارت تهیه کنید، شاید اولین سوالی که به ذهن شما بیاید این باشد که تفاوت مستر کارت و ویزا کارت در چیست و بهتر است کدام یک را انتخاب کنم؟ این که کدام یک بهتر است بستگی به نیاز های شما از یک کارت بانکی بین المللی دارد و در این باره نکات مهم و جالبی وجود دارد که در ادامه سعی داریم به تمام آن ها اشاره کنیم.

تفاوت اول

اولین نکته این است که هیچ کدام از شرکت های ویزا یا مستر کارت کارت های اعتباری صادر نمی کنند و کردیت کارت ها توسط بانک ها صادر می شود که هر بانک نرخ سود، کارمزد و تسهیلات خاص خود را دارد. ویزا و مستر کارت در واقع شبکه های پرداخت هستند. این شرکت ها پرداخت ها را بین بانک ها و پذیرندگان (مثلا فروشگاه داران) که از طریق مثلا کارت های بانکی صورت گرفته، پردازش می کنند.

تفاوت دوم

هر دو شبکه پرداخت به دارندگان کارت مزایای خاصی مانند بیمه خودرو، محافظت در برابر کلاهبرداری و تضمین های دیگر ارائه می کنند ولی معمولا مهم است به مزایایی که بانک صادر کننده کارت به مشتریان خود ارائه می کند، توجه کنید تا مزایایی که خود ویزا یا مستر کارت ارائه می کند.

تفاوت سوم

در مقایسه تفاوت ویزا کارت با مستر کارت هر دو شرکت شباهت های زیادی به یکدیگر دارند و در حالی که ویزا ادعا می کند بیش از 2.4 میلیارد کاربر در بیش از 200 کشور دارد، مستر کارت از دادن آماری مشابه خودداری می کند و فقط می گوید که بیش از 18 میلیارد پرداخت در سال را انجام می دهد.

مستر کارت و ویزا کارت
مستر کارت و ویزا کارت

مقایسه تفاوت ویزا کارت و مسترکارت از نظر میزان پذیرش

معمولا پذیرندگان (فروشگاه داران و…) هر دو کارت اعتباری ویزا و مستر کارت را می پذیرند و این قاعده نه تنها در آمریکا بلکه به صورت بین المللی وجود دارد و البته در کشور های دیگر غیر از آمریکا امریکن اکسپرس و دیسکاور که دو شبکه پرداخت دیگر هستند کمتر پذیرفته می شود.

اما این که پذیرنده ای یکی از این دو را پذیرد به این موضوع بر می گردد که احتمالا آن پذیرنده با یکی از این شبکه ها، قرارداد یا معامله خاصی دارد. برای مثال می توان به فروشگاه عمده فروش Costco اشاره کرد که فقط ویزا کارت قبول می کند (پیش از اواسط سال 2016 فقط امریکن اکسپرس می پذیرفت). به طور مشابه Sam’s Club فقط مستر کارت می پذیرفت که البته الان هر دو مستر کارت و ویزا کارت را می پذیرد.

نوع کارت ویزامستر کارت
تعداد تراکنش ها در سطج جهانی (به میلیارد) 3724
پذیرش در سطح جهانی تقریبا توسط 35 میلیون پذیرنده مورد پذیرش هستندتقریبا توسط 35 میلیون پذیرنده مورد پذیرش هستند
مکان های مورد پذیرش در بیش از 210 کشور و سرزمین
در بیش از 210 کشور و سرزمین
سهم بازار 48.50 درصد 31.70 درصد
انواع سطوح کاربری Standard VISA
VISA Signature
Standard Mastercard
World Mastercard

World Elite Mastercard
سهم بازار 195 میلیارد دلار 111 میلیارد دلار
تعداد کارت های صادر شده 2.1 میلیارد 1.2 میلیارد
ارزش تراکنش ها در سال 6.5 تریلیون دلار 3.6 تریلیون دلار
تعداد خودپرداز ها بیش از 2 میلیون بیش از 1 میلیون

مزایای استفاده از شبکه های ویزا کارت و مسترکارت

همان طور که گفته شد شبکه های ویزا و مستر کارت خود برای مشتریان مزایایی را جدای از مزایای بانک صادر کننده کارت، به همراه دارند. مقایسه تفاوت ویزا کارت با مستر کارت از نظر مزایای ارائه شده به مشتری به صورت کوتاه و خلاصه در جدول زیر صورت گرفته است.

نوع کارتویزامستر کارت
مزایا در مسافرتتخفیف و ارائه مزایایی برای اقامت در بش از 900 مرکز اقامتی
ارائه پیشنهادات تفریحی و رفاهی
برای مشتریان World و World Elite تخفیف و مزایا برای اقامت در هتل های مجلل
تخفیف برای شرکت در رخداد ها و کالا های لوکس

دارای برنامه کاربردی برای گوشی های موبایل

فقط برای مشتریان World Elite تخفیف مسافرت با کشتی و هواپیما

تخفیف در برخی تور ها و برنامه های تفریحی
محافظت از خریدبرای دارندگان VISA Signature تا 10,000 با درخواست و 50,000 دلار به ازای هر دارنده کارتبرای مشتریان World و World Elite محافظت در برابر افت قیمت تا 60 روز برای مشتریان World Mastercard و تا 120 روز برای World Elite

ویزا و مستر کارت هر دو قابلیت ها و خدمات گسترده ای را ارائه می کنند که بانک ها می توانند از بین این قابلیت ها مواردی را برای ارائه به مشتریان انتخاب کنند.

پرداخت های بدون تماس

کردیت کارت ها با قابلیت payWave در ویزا و Mastercard PayPass در مستر کارت این امکان را به صاحبان خود می دهند تا با نزدیک کردن کارت خود به یک دستگاه سازگار پرداخت را انجام دهید. اگر تراکنش مورد نظر کمتر از 100 دلار باشد حتی نیازی نیست که رمز خود را وارد کنید که این موضوع می تواند سرعت خرید را بالا ببرد. برای خرید های بالای 100 دلار همچنان می توانید از این قابلیت استفاده کنید ولی برای تایید تراکنش می بایست رمز را وارد کنید. همچنین این قابلیت را می توانید در گوشی های تلفن خود داشته باشید تا حتی بدون داشتن کارت و تنها با گوشی موبایل خود، خرید کنید.

کارت های پریمیوم

هر دو ویزا کارت و مستر کارت تعداد زیادی کارت های پریمیوم و استاندارد ارائه می کنند که کارت های پریمیوم مزایای بیشتری نسبت به کارت های استاندارد دارند. برای نمونه Visa Platinum، Signature و Infinite یا کردیت کارت های World Mastercard از جمله این کارت ها هستند.

پیشنهادات اختصاصی

Visa Entertainment و Mastercard Priceless نام برنامه هایی است که شرکت های ویزا و مستر کارت برای مشتریان دارند که طی آن می توانید از سرگرمی، صرف ناهار، مسافرت و خرید با پیشنهادات ویژه لذت ببرید. حتی با داشتن برخی از کارت های پریمیوم می توانید از تخفیفات در این برنامه ها بهره مند شوید.

خدمات امنیت جهانی

خطوط پشتیبانی ویزا و مستر در صورتی که کارت خود را گم کرده باشید، به سرقت رفته باشد یا حتی سوالی داشته باشید به شما کمک می کنند. این پشتیبانی به صورت شبانه روزی در هر کجای جهان به شما ارائه می شود.

محافظت در برابر خرید اینترنتی

هر دو ویزا و مستر کارت برنامه هایی دارند که در پرداخت های اینترنتی امنیت مشتریان را دو چندان می کند. خدمات Verified by Visa و Mastercard SecureCode نمونه ای از این محافظت است که ممکن است به شما ارائه شود. با فعال شدن این خدمات، در زمان خرید اینترنتی می بایست کد پیامک شده به تلفن خود را برای تکمیل تراکنش وارد کنید.

ملاک ها در مقایسه تفاوت ویزا کارت با مستر کارت

اما در مقایسه تفاوت ویزا کارت با مستر کارت باید ملاک هایی را در نظر داشته باشید تا بتوانید به سادگی بین این دو سرویس دهنده که البته تفاوت قائل شدن بینشان سخت است، فرق بگذارید. برخی از ملاک هایی که در مقایسه تفاوت ویزا کارت با مستر کارت باید در نظر داشته باشید را در ادامه می بینید.

مستر کارت و ویزا کارت
مستر کارت و ویزا کارت

هزینه های سالانه

اکثر کارت های اعتباری هزینه ای به طور سالیانه از شما کم می کنند که برای کارت های عادی می تواند در کمترین حالت 25 دلار و بیشترین حالت 700 دلار باشد. صادر کننده کارت هزینه های سالانه را نسبت به قابلیت های در دسترس تعیین می کند. Visa Platinum, Signature و Infinite cards و همچنین World Mastercards معمولا به دلیل مزایایی که دارند، بیشترین هزینه سالانه را نیز دارند.

نرخ سود

نسبت به نوع کارتی که انتخاب می کنید، نرخ سودی نیز متفاوت می شود و به همین منظور می بایست در زمان انتخاب یک صادر کننده خاص به این موضوع توجه داشته باشید.

جوایز

برخی از کردیت کارت های ویزا و مستر دارای برنامه اعطای جایزه هستند که به ازای هر 1 دلاری که خرج می کنید یک امتیاز برای شما منظور می شود و در نهایت نسبت به امتیازات جمع آوری شده به شما تسهیلات و جوایزی تعلق می گیرد.

روز های بدون سود

اگر در زمان مقرر بدهی خود را صاف کنید، اکثر کردیت کارت ها دوره ای را بدون دریافت سود در اختیار شما خواهند بود که مثلا می تواند دوره ای 44 روزه باشد. چنین قابلیت این امکان را به شما می دهد که خرید های خود را بدون پرداخت سود انجام دهید.

مزایای خاص

کارت های اعتباری مزایای خاص خود را دارند که می تواند شامل بیمه تکمیلی، پیشنهادات ویژه، دسترسی به پرواز ها شود. این مزایا ارزشمند هستند.
پیشنهادات برای تازه وارد ها – ارائه دهندگان کردیت کارت ها معمولا به مشتریان تازه وارد خود پیشنهاداتی کوتاه مدت از جمله نرخ سود انتقال وجه 0 درصد یا نرخ سود خرید 0 درصد که مزیت محسوب می شود.

خدمات امنیتی

علاوه بر خدمات امنیتی که توسط خود ویزا و مستر کارت ارائه می شود، صادر کنندگان کارت هم خدمات 24 ساعته نظارت بر کلاهبرداری، محدودیت گذاری بر تراکنش های روزانه یا حتی امکان قفل کردن موقتی کارت را ارائه می کنند.

کارمزد و هزینه ها در مقایسه تفاوت ویزا کارت با مستر کارت

اگر چه در صورت استفاده هوشمندانه از کردیت کارت ها هزینه ای برای شما وجود ندارد ولی سرویس دهندگان معمولا از چند طریق نسبت به کسب درآمد از شما اقدام می کنند و از این طریق کارمزد ها و هزینه هایی برای شما ایجاد می شود. برخی از مهم ترین دلایلی که می تواند باعث شود که برای کردیت کارت خود هزینه کنید عبارتند از :

هزینه های ماهانه و سالانه

بسیاری از کارت ها بدون هزینه سالانه هستند و برخی برای سال اول چیزی دریافت نمی کنند.

برخی کردیت کارت ها اما به صورت ماهانه یا سالانه از شما هزینه ای کم می کنند که این هزینه چیزی بین 17 تا 213 دلار در سال است.

مستر کارت و ویزا کارت
مستر کارت و ویزا کارت

هزینه عبور از محدودیت ها

ارائه کنندگان کردیت کارت حدودی را برای کارت تعیین می کنند که این محدودیت بر روی حداکثر موجودی است که می توانید در کارت خود داشته باشید، است.

برای مثال، محدودیت کارت اعتباری شما 2,000 پوند است و در ماه گذشته بیش از 1,000 پوند خرج کرده اید، اگر حالا بیش از 1,000 پوند دیگر خرج کنید، از محدودیت عبور خواهید کرد و این شامل هزینه خواهد شد.

اگر از این محدودیت عبور کنید تقریبا حدود 17 دلار هزینه اضافی باید پرداخت کنید.

هزینه های برداشت پول

استفاده از کارت اعتباری در دستگاه های خودپرداز می تواند برای شما گران تمام شود چرا که به دو دلیل مشمول هزینه است.

هزینه برداشت – این هزینه به صورت درصدی از مقداری که می خواهید برداشت کنید، محاسبه می شود.

سود بلافاصله – در زمان برداشت وجه بلافاصله نسبت به مبلغ برداشت از شما سود کم می شود در حالی که خرید عادی با کردیت کارت بدون سود هستند.

برای مثال اگر 100 پوند از یک خودپرداز برداشت کنید و 36 روز بعد آن را باز گردانید، 5.52 دلار به عنوان سود و کارمزد از شما کم می شود.

هزینه های خرج کردن در خارج از کشور

اگر از کردیت کارت خود در خارج از کشور محل سکونت استفاده کنید، برای هر باری که از اعتبار خود خرج می کنید ممکن است حدود 2.99 درصد از شما کسر شود. این به این معناست که به ازای هر 100 پوندی که خرید می کنید باید 2.99 پوند پرداخت کنید.

همچنین اعتبار کارت شما به ارز رایج کشور مورد نظر تبدیل می شود که نرخ مورد محاسبه نسبت به زمانی که پول رایج آن کشور را داشته باشید، به ضرر شماست.

برداشت وجه نقدر در خارج از کشور حتی می تواند از این هم گران تر تمام شود چرا که نسبت به مبلغ برداشت سود تعلق می گیرد که معمولا نرخ آن 27.9 درصد یا بیشتر است. همچنین برای برداشت از خودپرداز باید کارمزد برداشت حدود 3 درصد بپردازید.

البته کارت هایی مخصوص استفاده در خارج از کشور نیز وجود دارد که برای استفاده از آن ها نیازی نیست هزینه ای پرداخت کنید.

مجموعه اول پرداخت با سال ها سابقه در زمینه پرداخت های بین المللی با از طریق ویزا و مستر و همچنین پی پال در خدمت شما می باشد.

امتیاز 4.6/5 - از 35 رای

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تومان (IRT)
()
پرداخت می‌کنید
()
تومان (IRT)
دریافت می‌کنید
1 = IRT
بلک فرایدی ۲۰۲۴