مور مالی غیرمتمرکز (DeFi) یک بخش به سرعت در حال رشد در صنعت ارزهای دیجیتال بوده، اما همچنین هدفی برای هکرها نیز بوده است. در سال 2022، حداقل 3.1 میلیارد دلار از پروتکلهای DeFi به سرقت رفت که 65 درصد از آن را پلهای زنجیرهای متقابل تشکیل میدادند. این امر باعث نگرانیهایی در مورد امنیت پروتکلهای DeFi و نیاز به اقدامات بهتر برای محافظت از سرمایه کاربران شده است. در این مطلب به معرفی روش های جلوگیری از هک شدن ارزهای دیجیتال می پردازیم.
روش های جلوگیری از هک شدن ارزهای دیجیتال
برای رسیدگی به این مشکل، یک پیشنهاد جدید درخواست اتریوم برای اظهار نظر (ERC) در GitHub منتشر شده است که معیاری را برای یک مدار شکن DeFi پیشنهاد میکند. پیشنهاد ERC-7265 با هدف تعیین معیاری برای یک قرارداد هوشمند است که میتواند خروجیهای مشکوک توکنهای بزرگ از یک پروتکل DeFi را متوقف کند و اساساً از هکها جلوگیری کرده و تلفات را به حداقل برساند.
خرید و فروش آنی ارزهای دیجیتال
توسعهدهنده اصلی این پیشنهاد، کامپوس معتقد است مدار شکنها میتوانستند از ضرر میلیاردی در سال گذشته جلوگیری کنند. خود کامپوس در ماه مارس قربانی هک Euler Finance شد که منجر به سرایت آن بر 11 پروتکل دیگر شد. او خاطرنشان کرد که نمودارها و تراکنشهای TVL (کل ارزش قفلشده) که در طول هک Euler Finance اتفاق افتاد، این سوال را ایجاد کرد که چرا پروتکلهای DeFi به 100 درصد TVL خود اجازه میدهند در 10 ثانیه یا پنج بلاک خارج شوند.
با این حال، مدار شکن بدون بحث نبوده است و برخی نگران شدهاند که میتواند برای اهداف بالقوه پلید استفاده شود. کریس بلک، محقق DeFi، از جمله افرادی بود که ابراز نگرانی کرد که مدار شکنها میتوانند به توسعهدهندگان DeFi اجازه دهند سرمایههای کاربران را برای همیشه مسدود کنند. کامپوس تصریح کرد که مدار شکن برای هر پروتکل DeFi مناسب نیست و تضمین نمیکند که پروتکل ایمن باشد.
مدار شکنها هنوز در حال شکلگیری هستند، اما کامپوس مطمئن است که در عرض چند ماه آماده خواهد شد، که آن را در مرحله واقعاً خوبی برای ادغام در پروتکلها قرار میدهد.
نظرات کاربران