استراتژی های معاملاتی زیادی وجود دارد، اما انجام تک تک آنها عملی نیست. به جای امتحان کردن تک تک آنها، معامله گران باید هنگام انتخاب یک استراتژی معاملاتی بر روی موارد کلیدی زیر تمرکز کنند.
انتخاب استراتژی مناسب فارکس: زمان دردسترس
جستجوی شما باید با سوال “چقدر وقت دارم” شروع شود. اگر بتوانید ساعت ها پشت میز خود بنشینید و نمودارها را تماشا کنید، می توانید از بین کل مجموعه استراتژی های معاملات فارکس، از جمله استراتژی هایی که برای معاملات روزانه و اسکالپینگ ایجاد شده اند، هر کدام را که می خواهید انتخاب کنید.
اگر اینگونه نیست، باید روی بازه های زمانی طولانی تری تمرکز کنید. چنین استراتژی هایی به شما این امکان را می دهد که از قبل هشدارها را در نقاط ورودی کلیدی تنظیم کنید، و می توانید طبق برنامه خود معامله کنید و در عین حال هر از گاهی به بازارها نگاهی بیندازید نه اینکه تمام روز نیاز باشد به صفحه نمایش خود خیره بمانید.
این خیلی مهم است که بتوانید با خودتان صریح باشید. بازارها منتظر نمی مانند تا شما از کار روزانه خود به خانه برگردید. اگر سعی کنید از استراتژی استفاده کنید که با برنامه زندگی شما مطابقت ندارد، نتایج شما ممکن است نا امید کننده باشد.
انتخاب استراتژی مناسب فارکس: ویژگی های شخصیتی
استراتژی معاملاتی فارکس شما باید متناسب با شخصیت شما باشد. این نکته بسیار مهمی است زیرا موفقیت در تجارت بسیار به قدرت روانی معامله گر بستگی دارد.
اگر استراتژی معاملاتی شما به هر دلیلی برای شما ناراحت کننده باشد، مضطرب می شوید، خسته می شوید و مرتکب اشتباهاتی می شوید که برای شما هزینه هایی به دنبال خواهد داشت.
اگر می توانید سریع تصمیم بگیرید، اما صبور نیستید، بهتر است به دنبال استراتژی هایی برای بازه های زمانی کوتاه تر باشید، مانند استراتژی هایی که برای معاملات روزانه یا اسکالپینگ ایجاد شده اند. در حالت عکس این مورد، شما باید استراتژی های توسعه یافته برای معاملات نوسانی یا معاملات موقعیتی را در نظر بگیرید.
یک استراتژی معاملاتی فارکس که متناسب با شخصیت شما باشد، معاملات شما را بسیار آسان تر می کند، بنابراین هنگام انتخاب استراتژی برای استفاده، نباید از این بخش مهم غافل شوید.
انتخاب استراتژی مناسب فارکس: میزان ریسک پذیری
برخی از استراتژی های معاملات فارکس نسبتاً پرخطر هستند (اما بازده احتمالی بالاتری ارائه می دهند)، در حالی که برخی دیگر محافظه کارانه تر هستند. استراتژی تجارت فارکس شما باید با میزان ریسک پذیری شما مطابقت داشته باشد، در غیر این صورت باید خود را برای مشکلات آن آماده کنید.
میزان ریسک پذیری شما به ویژگی های روانشناختی شما (برخی معامله گران محافظه کارتر هستند، در حالی که برخی دیگر ریسک پذیر هستند و آماده اند تا به دنبال سودهای کلان زیان های مادی را تجربه کنند) و وضعیت مالی شما بستگی دارد.
اگر قصد دارید کمبود درآمد فعلی خود را با ترید کردن تکمیل کنید، بهتر است استراتژی های محافظه کارانه تری را انتخاب کنید. در صورتی که هدف شما رشد تهاجمی حساب خود است و منابع درآمد دیگری دارید که از زندگی شما پشتیبانی می کند، می توانید استراتژی هایی را امتحان کنید که شامل افت سرمایه (یا DrawDown به مقدار ضرری که یک معامله گر برروی کل سرمایه خود در طی ضررهای متوالی متحمل شده است می گویند.) بزرگتری است.
در هر صورت، اگر ریسک استراتژی تجارت فارکس شما از میزان ریسک پذیری شما بیشتر شود، نمی توانید استراتژی را به درستی اجرا کنید و نتایج شما ضعیف خواهد بود. به همین دلیل، همسو کردن استراتژی معاملاتی خود با اهداف مالی خود برای موفقیت آینده شما در معاملات بسیار مهم است.
انتخاب استراتژی مناسب فارکس: جهت گیری بازار
دو نوع اصلی در مورد رفتار بازار وجود دارد – بازار روند دار و بازار رنج. قبل از انتخاب استراتژی معاملاتی فارکس، باید نوع بازار را ارزیابی کنید.
استفاده از استراتژی هایی که تمایل به عملکرد در یک بازار روند دار زمانی که بازار در رنج است دارند، ممکن است منجر به فاجعه شود. برای مثال، استراتژی های مختلف مبتنی بر شکست ها ( یا بریک اوت ها به زمانی گفته می شود که قیمت یک دارایی بالاتر از یک منطقه مقاومت یا در زیر منطقه حمایت حرکت می کند.) هر چند وقت یک بار در یک بازار رنج واقعی شکست می خورند، زیرا در بسیاری از شکست های نادرست گرفتار خواهید شد.
همین امر در مورد استفاده از استراتژی ها برای بازار رنج در زمانی که بازار در یک روند قوی حرکت می کند صادق است. تلاش شما برای خرید در سطوح حمایتی یا فروش در سطوح مقاومت در یک بازار روند دار با شکست مواجه خواهد شد زیرا این سطوح احتمالاً شکسته خواهند شد.
به همین دلیل، شما باید یاد بگیرید که بین یک بازار روند دار و یک بازار رنج تمایز قائل شوید و برای هر نوع رفتار بازار یک استراتژی معاملاتی فارکس داشته باشید.
عملکرد اخیر استراتژی تجارت فارکس
عملکرد گذشته تضمینی برای نتایج آینده نیست – احتمالاً این جمله را بارها شنیده اید. این جمله کاملا درست است زیرا استراتژی های معاملاتی که در گذشته کار می کردند ممکن است در محیط فعلی بازار کار نکنند.
با این حال، این بدان معنا نیست که شما نباید استراتژی معاملات فارکسی را که می خواهید استفاده کنید، مجددا امتحان کنید. اگر نوع فعلی بازار (یعنی بازار روند دار و بازار رنج) را به درستی شناسایی کرده اید و استراتژی مناسب معاملات فارکس را انتخاب کرده اید، لازم است نگاهی به عملکرد آن در هفته ها یا ماه های اخیر بیندازید.
اگر می بینید که این استراتژی نتایج مثبتی را به همراه دارد، باید آن را در معاملات واقعی امتحان کنید. با این حال، اگر تجزیه و تحلیل شما نشان می دهد که این استراتژی در هفته های اخیر خوب کار نکرده است، باید به دنبال استراتژی معاملاتی فارکس دیگری باشید که عملکرد بهتری داشته باشد.
نقد درآمد ارزی
همه این موارد را کنار هم بگذارید
اکنون که ما در مورد موارد اصلی که باید در هنگام انتخاب استراتژی معاملات فارکس در نظر بگیریم بحث کردیم، بیایید یک دیدگاه سطح بالاتری در مورد این فرآیند داشته باشیم.
مهمترین چیز این است که هنگام انتخاب استراتژی معاملاتی فارکس واقع بین باشید. نیازی به عجله نیست. شما باید وقت بگذارید و اهداف مالی شخصی، زمان در دسترس برای معامله، ترجیحات فعلی در معاملات و وضعیت فعلی بازار را به دقت ارزیابی کنید.
همچنین باید برای شرایط مختلف بازار آماده شوید. حداقل، شما باید یک برنامه برای یک بازار پرطرفدار و یک بازار متغیر داشته باشید. در حالت ایده آل، شما باید چندین استراتژی برای هر نوع بازار داشته باشید تا اگر دیدید که یکی از استراتژی های شما مطابق انتظارات اولیه شما عمل نمی کند، بتوانید به سرعت استراتژی دیگر را به کار بگیرید.
همچنین باید در نظر داشته باشید که هر استراتژی برای نشان دادن عملکرد واقعی خود در شرایط فعلی بازار به زمان نیاز دارد، بنابراین باید صبور باشید و قبل از نتیجه گیری نهایی به آن زمان بدهید.
اگر همه کارها را به درستی انجام دهید، یک مجموعه ای از استراتژی های معاملاتی خواهید داشت که می تواند در طول زمان برای مطابقت با نیازهای شما اصلاح شود.
تجارت فارکس ریسک قابل توجهی برای سرمایه ای که سرمایه گذاری می کنید، دارد. لطفاً مقاله افشای ریسک ما را دقیق مطالعه کنید و مطمئن شوید که آن را به خوبی درک کرده اید.
نظرات کاربران