اگر به دنبال ایجاد یک دامین برای خود هستید اما با دامین های سطح بالا گیج شده اید، در اینجا همه چیزهایی که باید بدانید و نحوه انتخاب یک دامین وجود دارد.
اینترنت میزبان وبسایتهای میلیونها کسبوکار و ارائهدهنده خدمات از سراسر جهان است، اما برای دسترسی به تودهها به صورت آنلاین نیز به یکی نیاز دارید. به طور کلی برای راه اندازی وب سایت خود به یک دامین یا آدرس وب، فضای هاستینگ و طراحی نیاز دارید.
آدرس وب سایت از عناصر مختلفی تشکیل شده است که برای ایجاد یک URL کامل با هم ترکیب می شوند. دامین سطح بالا یا TLD یکی از مهمترین عناصر آن است که بدون آن امکان دسترسی به یک وب سایت وجود ندارد. بنابراین، بیایید ببینیم دامین سطح بالا چیست، انواع آن و عواملی که باید هنگام انتخاب TLD برای وب سایت خود در نظر بگیرید.
دامین سطح بالا چیست؟
دامین سطح بالا آخرین جزء دامین است که پس از دوره می آید. به عنوان مثال، .com، .org، .net، .gov و بسیاری دیگر TLD در یک آدرس وب هستند. برای دقیق تر، .com TLD در www.facebook.com است.
TLD می تواند در دسته بندی وب سایت بر اساس هدف، مبدا و مخاطبان هدف مفید باشد. برای مثال، وبسایتهای دولتی دارای یک TLD .gov در سراسر جهان هستند، در حالی که سازمانها و سازمانهای غیرانتفاعی بیشتر از .org استفاده میکنند. بنابراین، انتخاب TLD مناسب برای وب سایت شما و هدف آن مهم است، زیرا می تواند در دراز مدت بر عملکرد سایت شما تأثیر بسزایی بگذارد.
TLD همچنین نقش مهمی در مشروعیت وب سایت ایفا می کند. سایتهای فیشینگ و مخرب معمولاً دارای برخی TLDهای غیرمعمول مانند .cc، .xx، و غیره هستند.
چه انواع دامین های سطح بالا در دسترس هستند؟
برای سهولت در انتخاب شما، اجازه دهید به پنج نوع TLD در دسترس شما نگاه کنیم. درک این انواع به شما کمک می کند تا هنگام انتخاب TLD برای وب سایت خود تصمیمی آگاهانه بگیرید. توجه به این نکته ضروری است که انواع مختلف TLD فرصت های خاصی را برای وب سایت شما باز می کنند و در عین حال محدودیت هایی را نیز اعمال می کند.
1.ژنریک TLD یا gTLD
TLD های عمومی رایج ترین TLD هایی هستند که در اینترنت می بینید. این TLD ها به دلیل سادگی و استفاده عمومی از قدیمی ترین ها هستند. در اینجا چند نمونه از TLD های عمومی آورده شده است:
- .com برای وب سایت های تجاری
- .net برای شبکه ها
- .org برای سازمان ها
- .info برای پلتفرم های اطلاعاتی
- .biz برای مشاغل
- .club برای باشگاه ها و جوامع
- Xyz. برای وب سایت های عمومی
این TLD ها معمولا سه کاراکتر یا بیشتر دارند. شما می توانید آزادانه این TLD ها را بدون نیاز به شرایط خاصی ثبت کنید.
2.کد کشور TLD یا ccTLD
TLD کد کشور مختص یک کشور است. به عنوان مثال، .us برای سایت های خاص ایالات متحده و .uk برای سایت های در بریتانیا استفاده می شود. تقریباً همه کشورهای جهان TLD خاص خود را دارند – به طور دقیق، 312.
به طور طبیعی، این TLD ها به شناسایی مبدا یک وب سایت کمک می کنند، که معمولاً نشان می دهد که وب سایت برای استفاده داخلی آن کشور است. شرکت اینترنتی برای نامها و شمارههای اختصاص یافته یا ICANN، تضمین میکند که ccTLD وبسایت با منشاء آن مطابقت دارد.
نوع مشابه GeoTLD است که برای مکان های خاص تر استفاده می شود. به عنوان مثال، .nyc برای نیویورک و .tokyo برای توکیو. با این حال، GeoTLD ها معمولا در TLD های عمومی گنجانده می شوند.
3. حمایت مالی از TLD یا sTLD
TLD های حمایت شده اغلب به جوامع یا گروه هایی مانند سازمان های خصوصی، مشاغل یا دولت تعلق دارند. برای ثبت این TLD ها باید شرایط خاصی را رعایت کنید. در اینجا چند نمونه از sTLD آورده شده است:
- .edu برای موسسات آموزشی
- .gov برای دولت ها
- .mil برای نظامی
- .travel برای آژانس های مسافرتی
- .museum برای موزه ها
4. زیرساخت TLD یا ARPA
nfrastructure TLD برای مدیریت زیرساخت شبکه استفاده می شود. این شامل تنها یک TLD، .arpa است. ARPA مخفف Address and Routing Parameter Area است که توسط ICANN مدیریت می شود.
5. TLD یا tTLD را تست کنید
به غیر از چهار نوع TLD فوق، برخی از TLD های تست محلی نیز وجود دارند که برای مستندسازی مناسب هستند. شما نمی توانید از این TLD ها به عنوان TLD اصلی خود برای آدرس وب خود استفاده کنید. در اینجا نمونه هایی وجود دارد:
- .test برای تست
- .localhost برای شبکه های محلی
- .example برای سایت های نگهدارنده مکان
- .invalid برای دامین های نامعتبر
نحوه انتخاب یک دامین سطح بالا
همانطور که در بالا ذکر کردیم، انتخاب TLD برای وب سایت شما بسیار مهم است. این در دسترس بودن وب سایت شما، عوامل جمعیت شناختی و اعتماد کاربران را تعیین می کند. TLD ها بر رتبه بندی موتور جستجوی وب سایت شما تأثیر می گذارند و همچنین برای هویت کسب و کار و اعتبار حرفه ای شما بسیار مهم هستند.
دانش انواع TLD در این تصمیم مهم است زیرا انواع مختلف اهداف متفاوتی را دنبال می کنند. به عنوان مثال، اگر صاحب یک سازمان غیرانتفاعی هستید، .org برای هدف شما مناسبتر خواهد بود و به شما کمک میکند به مخاطبان مناسب دسترسی پیدا کنید. اغلب اوقات، .com TLD بدون تحقیق قبلی استفاده می شود و در نهایت برای وب سایت شما ناکافی است.
اگر وب سایت شما به مکان، جامعه یا سازمان خاصی تعلق ندارد، بهتر است از یک TLD عمومی شناخته شده استفاده کنید. همچنین به حفظ آینده کسب و کار شما برای گسترش نام تجاری در این خط کمک می کند.
یکی دیگر از عوامل مهم در هنگام انتخاب TLD ساده نگه داشتن آن است. .com یک گزینه واضح برای یک نام دامنه آسان برای به خاطر سپردن است. با این حال، همانطور که از TLD واضح است، می توانید از ccTLD ها برای حذف نام کشور از نام واقعی استفاده کنید و آدرس وب شما را کوتاه تر و ساده تر می کند.
اگر وب سایت شما تحت sTLD قرار می گیرد، انتخاب آسان تر است. با این حال، اگر وب سایت شما متعلق به sTLD باشد، اما جنبه های دیگری نیز داشته باشد، مانند وبلاگ یا انجمن، می تواند کمی گیج کننده باشد. در آن صورت، شما باید تصمیم بگیرید که آیا یک sTLD مناسب است یا یک نوع عمومی ممکن است با نیازهای شما مطابقت بیشتری داشته باشد.
اگر قصد دارید وب سایت خود را به چندین زبان بسازید، می توانید برای هر زبان به دنبال ccTLD باشید. با این حال، گسترش دامنه از این طریق قطعاً هزینه پروژه شما را افزایش می دهد.
اگر قصد دارید یک شرکت رسانه اجتماعی جهانی مانند فیس بوک راه اندازی کنید، ممکن است بخواهید دامنه خود را با چندین TLD خریداری کنید تا از کپی کردن پروژه شما توسط رقبا با استفاده از همان نام جلوگیری کنید. اگرچه، این امنیت برای شما هزینه اضافی زیادی را به همراه خواهد داشت.
یک تصمیم آگاهانه برای دامین خود بگیرید
قبل از اینکه تصمیم نهایی را بگیرید، نکاتی را که در بالا به اشتراک گذاشتیم در نظر بگیرید. مزایا و معایب هر نوع TLD را درک کنید و هدف وب سایت خود را به وضوح تعریف کنید. هر دوی این جنبه ها در تصمیم گیری درست به یک اندازه مهم هستند.
نظرات کاربران