افزایش امنیت بانکداری موبایلی

۱۰ روش طلایی برای افزایش امنیت بانکداری موبایلی

تحقیقات انجام شده توسط موسسه Juniper Research پیش‌بینی کرده است که تا سال ۲۰۲۱ در حدود سه میلیارد کاربر بانکداری موبایلی وجود داشته باشد که همه کارهای بانکی خود را با موبایل سر و سامان می‌دهند. هرچقدر تعداد کاربران بانکداری موبایلی افزایش پیدا کند، شانس هکرها و دزدان اطلاعات برای به سرقت بردن اطلاعات آن‌ها افزایش پیدا می‌کند. در این مقاله با اول پرداخت همراه باشید تا به بررسی ۱۰ روش طلایی برای افزایش امنیت بانکداری موبایلی بپردازیم.

۱۰ راه برای افزایش امنیت بانکداری موبایلی

۱. استفاده از پسورد و گذرواژه قوی

هرچقدر هم که اپلیکیشن بانکداری موبایلی قوی و امن باشد، امنیت اصلی مربوط به موبایل خود شما است. از پسوردی استفاده کنید که به شکل دیجیتالی سخت و غیرقابل حدس باشد. اعداد 12345 چیزی نیست که بتواند حساب بانکی و دارایی‌های شما را از شر هکرها نگه دارد. اگر گوشی شما دارای قابلیت رمزگذاری بیومتریک است از آن استفاده کنید. در غیر این صورت سعی کنید از ترکیب عدد و کاراکترهای دیجیتالی برای ایجاد یک رمز قوی و امن استفاده کنید. خوشبختانه همه گوشی‌های چند سال اخیر مجهز به حسگرهای اثر انگشت شده‌اند که امنیت آن‌ها را به طرز شگفت انگیزی بهبود بخشیده است.

۲. درگاه اینترنت امن

به یاد داشته باشید که یک درگاه اینترنتی عمومی شاید ارزان، مفت و در دسترس باشد، اما عمومی است. در درگاه اینترنت عمومی همانند وای فای ترمینال‌ها اطلاعات شما امنیت کافی ندارد. اگر می‌خواهید تراکنش بانکی، انتقال وجه و هر کار دیگری که نیاز به استفاده از بانکداری موبایلی دارد را انجام دهید، توصیه می‌کنیم از دیتای موبایل و همچنین وای فای امنی که در خانه دارید، به عنوان درگاه اینترنت استفاده کنید. این درگاه‌ها دارای پروتکل‌های امنیتی بهتری هستند. اگر مجبور شدید از درگاه اینترنت عمومی استفاده کنید، هیچ‌وقت اطلاعات بانکی خودتان را در مرورگر یا اپلیکیشن وارد نکنید.

۳. نرم‌افزار موبایل یاب

تصور کنید که موبایل شما گم شده است. شاید بتوانید موبایل را بخرید اما اگر اطلاعات بانکی که داشتید به همراه آن گم و در دسترس افراد سودجو قرار بگیرد چه باید کنید؟ مشکل زمانی حاد می‌شود که رمز خوبی هم روی گوشی خود نداشته باشید. برای پیدا کردن گوشی گم شده چندین روش وجود دارد که بهترین آن استفاده از نرم‌افزارهای لوکیشن گوشی است.

در سیستم‌های iOS برنامه‌ای به عنوان Find My iPhone وجود دارد که به شما دقیقاً نشان می‌دهد گوشی در آخرین باری که به اینترنت وصل شده است، کجا بوده و از طریق این اپلیکیشن می‌تواند گوشی را لاک، خاموش یا اطلاعات آن را به کل از راه دور پاک کنید. همچنین ویژگی دارد که گوشی به‌طور خودکار شروع به بوق زدن می‌کند تا اگر دزد نزدیک شما بود آن را شناسایی کنید. در سیستم‌عامل Android نیز گزینه‌های مشابه با استفاده از برنامه‌های سوم شخص ثالث وجود دارد.

۴. نصب نرم‌افزار پاک کردن اطلاعات از راه دور

اگر از خیر اطلاعات موجود روی گوشی خودتان گذشته‌اید و نمی‌خواهید به دست کسی بیافتد، می‌بایست آن را از راه دور فرمت یا اطلاعات داخلی آن را به طور کامل پاک کنید. همان‌طور که مطالعه کردید در سیستم‌عامل iOS این کار توسط نرم‌افزاری که خود اپل آن را در نظرگرفته است به راحتی انجام می‌شود؛ اما در مورد اندروید شما می‌توانید برنامه‌ای به مانند kill switch نصب کنید و از این به عنوان کلید حذف همه اطلاعات در هنگام دزدیده شدن موبایل استفاده کنید.

افزایش امنیت بانکداری موبایلی

البته موارد دیگری به مانند پاک شدن اطلاعات در صورت وارد کردن تعداد رمز اشتباه محدود هم هست که می‌توانید از آن هم استفاده کنید.

۵. نصب برنامه‌های معتبر

تنها منبع معتبر برای دریافت اپلیکیشن های موبایلی در اندروید گوگل پلی و در آیفون پلی استور است. تا زمانی که بانک در سایت رسمی خود از اپلیکیشن موبایل خودش رونمایی نکرده است، هیچ نرم‌افزاری با اسم مشابه روی گوشی خود نصب نکرده و اطلاعات خودتان را وارد آن نکنید. این نرم‌افزارها عمدتاً بدافزار بوده و اطلاعات شما را به هکرها می‌رسانند. همچنین مارکت های نصب اپلیکیشن را در صورت تائید توسط بانک به عنوان مرجع برای دانلود اپلیکیشن قرار دهید.

۶. نرم‌افزار خودتان را به روز نگه دارید

مسلماً هر نرم‌افزاری در وهله اول که عرضه شده است دارای امنیت کافی نیست و به مرور زمان بر امنیت آن افزوده می‌شود. پس نرم‌افزاری که روز اول برای بانک اصلی خودتان دانلود کردید را تا آخر عمر استفاده نکنید و هر از چند گاهی که به‌روزرسانی برای آن منتشر شد، آن را آپدیت کنید. بهترین کار این است که گزینه به‌روزرسانی خودکار را در مورد اپلیکیشن های خود فعال کنید تا خیالتان از این بابت راحت باشد.

۷. بعد استفاده از نرم‌افزار بانکداری موبایلی از آن خارج شوید

زمانی که شما روی نرم‌افزار موبایل بانک خودتان به طور ممتد Log in یا دسترسی فعال داشته باشید به هکرهایی که با دزدیدن گوشی ما اطلاعات آن را از آن خارج یا کسانی که به اتفاق گوشی شما را پیدا می‌کنند، این اجازه را می‌دهید که به راحتی وارد اپلیکیشن موبایل بانک شوند و از حساب بانکی شما استفاده کنند. لذا زمانی که کار شما با موبایل بانک، پرداخت بانکی روی مرورگر و هر جای دیگری که کاربری فعال دارید، تمام شد از آن به طور کامل خروج یا Log Out کنید.

۸. عدم ذخیره سازی رمز روی مرورگر

مرورگر شما به عنوان یک صندوق امانات است که اطلاعات زیادی از شما در آن می‌تواند ذخیره شود. اجازه ندهید که رمز حساب بانکی شما روی مرورگر باقی بماند یا آن را ذخیره کنید. چرا که اگر کسی بتواند گوشی شما را اتفاقی یا عمدی به دست آورد،

می‌تواند اطلاعات بانکی را از مرورگر وارد و از حساب شما سوء استفاده نماید. برای ذخیره کردن پسورد سایت‌های گوناگون و حساب‌های بانکی می‌توانید از نرم‌افزارهای شخص ثالث که نیاز به اثر انگشت یا وارد کردن رمز برای باز شدن و دیدن رمز دارند، استفاده کنید.

۹. استفاده از گذرواژه‌های بیومتریک

این گزینه را بارها در موارد بالا اشاره کردیم. استفاده از یک گذرواژه بیومتریک برای ورود به موبایل، اپلیکیشن یا هر دسترسی دیگر به مراتب امنیت بیشتری از سایر روش‌ها دارد. گذرواژه بیومتریک می‌تواند اثر انگشت با حسگر تشخیص چهره باشد.

۱۰. روش‌های فیشینگ را بدانید

همان‌طور که روزش های سرقت اطلاعات بانکی توسط هکرها را مطالعه کردید، فیشینگ محبوب‌ترین روش بین هکرها است. فیشینگ دقیقاً از ماهیگیری کردن برگرفته شده است چرا که هر دو با استفاده از یک فریب، طعمه را به دام می‌اندازند. اگر لینکی برای شما ارسال شده است که از شما در خواست وارد کردن شماره ملی، شماره حساب یا رمز دوم حساب می‌کند، با کسب آگاهی از بانک خودتان با منبعی که لینک به شما ارسال کرده است، فرم یا هر چیز دیگر را با اطلاعات مهم خود تکمیل کنید تا در دام فیشینگ نیفتید.

امتیاز 5/5 - از 2 رای

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تومان (IRT)
()
پرداخت می‌کنید
()
تومان (IRT)
دریافت می‌کنید
1 = IRT
بلک فرایدی ۲۰۲۴