امروزه هر مقالهای را که بخواهید در یک مجله معتبر ISI سابمیت کنید، در هنگام ثبتنام، از شما میخواهد که حداقل نویسنده مسئول (corresponding author) باید کد ORCID داشته باشد و آن را وارد نماید و برای بقیه نویسندگان مقاله اختیاری است. اگر به عنوان دانشجو هنوز نمیدانید که کد ORCID چیست و چه اهمیتی برای یک نویسنده مقاله علمی دارد، این مقاله وبلاگ را دنبال کنید.
کد ORCID چیست ؟
ORCID در حقیقت مخفف Open Researcher and Contributor ID به معنی شناسه آزاد همکاریکنندگان و محققان است. در واقع شناسه ORCID یک کد ۱۶ رقمی منحصر به فرد است که موسسه ORCID به هر پژوهشگر یا دانشجویی که در سایت این موسسه ثبتنام کرده است، اختصاص میدهد. یعنی که کد ORCID هر فرد با فرد دیگری کاملاً متفاوت است و از طرفی ثبتنام در این سایت کاملاً رایگان بوده و هر پژوهشگری میتواند شناسه ORCID خود را دریافت کند.
همه کدهای ORCID با عبارت orcid.org شروع میشوند و در ادامه ۱۶ عدد قرار دارد که این اعداد ۴ تا ۴ تا از هم جدا شدهاند. همچنین رقم آخر در این کد میتواند حرف بزرگ X هم باشد.
مزایای کد ORCID برای پژوهشگر کدامند؟
کد ORCID زمانی ایجاد شد که بسیاری از نویسندگان به دلیل تشابه نام و نام خانوادگی با یکدیگر اشتباه گرفته میشدند و با شکل گیری این کد، هر شخص شناسه منحصر به خود را دارد و از همه مهمتر آنکه امکان اتصال این کد به تمام پایگاههای معتبر مجلات ISI، پایگاه دادههایی مانند Nature ، Springer و اسکوپوس یا شبکههای اجتماعی Researchgate و Linkedin وجود دارد و در هنگام سابمیت مقاله، فرایند پر کردن اطلاعات شخصی کوتاه و ساده شده است. وجود چنین کدی، دنبال کردن فعالیتهای علمی اشخاص را سادهتر میکند و در آینده نزدیک، دانشگاههای معتبر از دانشجویان خواهند خواست که در رزومه دانشگاهی خود کد ORCID را هم وارد نمایند.
حال که متوجه شدید کد ORCID چیست ، در صورتی که به به دنبال چاپ در مجلات Open access هستید، میتوانید برای پرداخت هزینه مجله، از خدمات مجموعه اول پرداخت استفاده کنید. همچنین اگر به عنوان یک دانشجو میخواهید برای ثبت نام در آزمونهای بینالمللی اقدام کنید، مجموعه این خدمات را به شما ارایه میکند.
نظرات کاربران