اگر قصد مهاجرت تحصیلی در کشورهای توسعه یافته را دارید، شاید از خود بپرسید که هزینه مراحل اپلای چقدر تمام میشود. از شروع زبان خواندن تا تعیین وقت سفارت چقدر زمان میبرد. در این مقاله کاملا متوجه خواهید شد که چه میزان پول قبل از شروع زبان خواندن کنار بگذارید.
هزینه مراحل اپلای از ابتدا تا انتها
۱) هزینه کلاس زبان و آزمون زبان
کلاس خصوصی زبان: هزینه شرکت در کلاس های زبان در هر شهری متفاوت است. معمولا کلاسهای خصوصی استاتید مطرح زبان در شهرهای بزرگ ساعتی ۲۵۰ تا ۵۰۰ تومان است که معمولا بین همه سالها بین ساعتی ۱۰ تا ۲۰ دلار ثابت بوده است.
آزمون اصلی زبان: آزمونهای اصلی زبان شامل تافل، یا آیلتس یا PTE یا دولینگو میشود. اینکه تصمیم بگیرد کدام آزمون را شرکت کنید باید قبل از گرفتن کلاس زبان، در مورد آن خوب فکر کرده باشید. ما یک مقاله جامع و کامل در مورد مقایسه سختی آزمون تافل و آیلتس منتشر کردهایم. به طور کلی:
- قیمت آزمون آیلتس ۲۱۵ دلار میباشد.
- قیمت آزمون تافل ۲۴۵ دلار میباشد.
- قیمت آزمون دولینگو ۴۵ دلار میباشد.
- آزمون PTE باید در کشورهای همسایه امتحان داد.
فقط معدود دانشگاههایی در کشورهای اروپایی وجود دارد که شاید حاضر باشند که بدون مدرک زبان و تنها با مصاحبه اسکایپ پذیرش کنند.
۲) آزمون GRE
اگر قصد تحصیل در دانشگاههای آمریکا را دارید، به احتمال زیاد داشتن نمره GRE لازم خواهد بود. این آزمون ۲۰۵ دلار قیمت دارد.
۳) ریپورت نمرات آزمونهای بین المللی
شما نیاز خواهید داشت که رپیورت آزمونهای بینالمللی را برای دانشگاهها ارسال کنید.
- ریپورت تافل ۴ ریپورت رایگان است (این ۴ ریپورت باید قبل از آزمون، در سایت ETS وارد کنید). بقیه ریپورتها هر کدام ۲۰ دلار هزینه دارد.
- برای ریپورت آیلتس دانشگاههایی که در لیست ریپورت الکترونیکی سنتر قرار دارد رایگان است. در غیر این صورت هر ریپورت ۱۵ دلار هزینه دارد.
- ریپورت دولینگو کاملا رایگان است.
- ریپورت GRE هم مانند تافل برای ۴ دانشگاه رایگان و بقیه موارد هر ریپورتی ۲۷ دلار هزینه بر میدارد.
برای صرفه جویی میتوانید به ادمیشن دانشگاه پیام دهید یا ایمیل بزنید که نسخه غیر رسمی PDF را قبول کنند. در این صورت هزینه شما ممکن است در بخش ریپورت از بین رود.
۴) آزاد سازی مدرک و ترجمه مدارک
اگر طریق کاریابی اقدام کنید، رایگان است و اگر امکان ندارید از این طریق اقدام کنید یا وقت کافی ندارید، مجبور خواهید بود که هزینه را بپردازید. بسته به سال ورودتان به دانشگاه و همچنین نوع دانشگاهتان ممکن است بین ۸ تا ۳۰ میلیون تومان هزینه بردارد.
ترجمه مدارک شامل ترجمه مدارک لیسانس و فوق لیسانس و همچنین ریز نمرات این دورهها میشود. برخی دانشگاههای مطرح ایران ریزنمرات انگلیسی را رایگان میدهند. با اینحال، ترجمه رسمی مدارک نزدیک به یک میلیون تومان هزینه دارد.
۵) وثیقه سربازی
هزینه وثیقه سربازی ۴۰ میلیون تومان بدون سود و یا ۴۵ تومان با توجه به دریافت سود میباشد.
۷) اپلیکیشن فی
اپلیکیشن فی یکی از هزینهبرترین بخشها میباشد. برای اینکه مدارکتان به طور رسمی توسط دانشکده مورد بررسی قرار گیرد، باید هزینه اپلیکیشن فی را پرداخت کنید. متوسط هزینه اپلیکیشن فی برای دانشگاههای آمریکا بین ۵۰ تا ۱۰۰ دلار است و برای دانشگاههای کانادا بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار است. اگر بخواهید به تعداد زیادی دانشگاه درخواست دهید، هزینه شما بسیار زیاد خواهد شد.
اگر درخواست ویو به دپارتمان دانشگده بدهید، آنگاه شاید قبول کنند.
۸) تاییدیه مدارک
این هزینه در آمریکا توسط سازمان WES انجام میشود که معادل ۲۵۰ دلار هزینه به همراه دارد و شامل هزینه رایگان پستی میشود. اگر بخواهید مدرک تایید شده WES را برای دانشگاههای کانادا ارسال کنید (از آمریکا به کانادا) هزینه پست ۱۰ دلار میشود که باید اضافی بپردازید.
۹) هزینه ویزا و وقت سفارت
سفارت آمریکا ۳۵۰ دلار برای سویس فی میگیرد و خود تعیین وفت سفارت ۱۶۰ دلار میگیرد.
برای سفارت کانادا ۱۵۰ دلار برای استادی پرمیت و ۸۵ دلار هم برای بایومتریک میگیرد.
هزینه سفر به محل سفارت و انگشت نگاری با توجه به کشور متفاوت است. اما میانگین ۵۰۰ دلار در نظر بگیرد.
۱۰) هزینه پرواز
برای سفر به آمریکا یا کانادا حدودا ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار در بر میگیرد. اما اگر درخواست سفر دانشجویی قطر ایر یا ترکیش ایر بدهید، برایتان ارزانتر تمام میشود.
حالا که با هزینه مراحل اپلای آشنا شدید، لازم به ذکر است که اگر به عنوان یک دانشجو میخواهید برای ثبت نام در آزمونهای بینالمللی اقدام کنید، میتوانید به راحتی از سایت اول پرداخت این خدمات را دریافت کنید. همچنین پرداخت اپلیکشن فی و پرداخت تعیین وقت سفارت از دیگر خدمات اول پرداخت است.
نظرات کاربران