شهرت بازار کریپتو بدون شک به دلیل نیازهای انرژی قابل توجه بیت کوین، ناشی از پروتکل اجماع اثبات کار (PoW) شبکه آسیب دیده است. با این حال، اکناین راهنما، کارآمدترین پروژههای ارزهای دیجیتال موجود در بازار را مورد بحث قرار میدهد و به فناوریهایی میپردازدون بسیاری از پروژههای رمزنگاری به دنبال ارائه راهحلهای کارآمدتر از نظر انرژی هستند که آنها را برای سرمایهگذاران آگاه و طرفداران محیط زیست، جذابتر میکند. در این مقاله به معرفی بهترین ارزهای دیجیتال 2022 می پردازیم.
بهترین ارزهای دیجیتال 2022
پروژههای کریپتو با کمترین انرژی در بازارهای مختلف قرار دارند و نیاز روزافزون به فناوریهای سازگار با محیط زیست را در سراسر جهان برجسته میکنند. حتی بسیاری از بهترین سکه های متاورس اکنون بر روی پایداری تمرکز می کنند، که برای بسیاری از سرمایه گذاران به یک ملاحظات اساسی تبدیل شده است.
اتریوم (ETH)
اتریوم در رتبه اول لیست ما از کم مصرف ترین پروژه های ارزهای دیجیتال قرار دارد. بیشتر سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال نام اتریوم را شنیدهاند، زیرا این رمز ارز همچنان دومین ارز دیجیتال بزرگ است که بر اساس ارزش بازار (پس از بیتکوین) اندازهگیری میشود. با این حال، بسیاری بر این باورند که اتریوم به دلیل موارد استفاده زیاد، در واقع از بیت کوین ارزشمندتر است.
اتریوم به عنوان یک بلاک چین با قرارداد هوشمند، بستری را برای توسعه دهندگان برنامه های غیرمتمرکز (dApp) فراهم می کند تا خلاقیت های خود را میزبانی کنند. این منجر به نوآوری عظیم در بخشهای مختلف با رشد بالا، از جمله توکن های NFT ، متاورس و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) شده است.
«مرج اتریوم» اخیر باعث شد که شبکه به سمت پروتکل اجماع اثبات سهام (PoS) حرکت کند. این امر مشکلات مربوط به مصرف انرژی استخراج کریپتو را از بین میبرد زیرا بلاکهای اتریوم اکنون از طریق استیکینگ اعتبارسنجی میشوند. در نتیجه، انرژی مورد نیاز اتریوم اکنون به شدت کمتر از قبل شده است.
برای توضیح این موضوع، گزارش اخیر سیانان اشاره میکند که این شبکه اکنون حدود 99.95 درصد انرژی کمتری نسبت به زمانی که از مکانیزم اجماع اثبات کار (PoW) استفاده میکرد، مصرف میکند. به نوبه خود، این کاهش مصرف انرژی کریپتو، اتریوم را در کانون توجه قرار داده است و به تغییر درک مردم از بازار کریپتو کمک می کند.
استلار (XLM)
یکی دیگر از ارزهای دیجیتال با صرفه جویی در مصرف انرژی که باید از آن آگاه بود، استلار است. استلار به دلیل اولین حرکت خود، یکی از پرجستجوترین پروژه های رمزنگاری در سطح جهان است. برای کسانی که اطلاعی ندارند، Stellar در فضای پردازش پرداخت نامی برای خود دست و پا کرده است و تلاش می کند تا تراکنش های فرامرزی را متحول کند.
به لطف سیستم فوقالعاده سریع Stellar، کاربران شبکه میتوانند پول را به هر کجا ارسال کنند و پردازش تراکنشها فقط پنج ثانیه طول میکشد. علاوه بر این، انجام این تراکنشها فقط کسری از سنت هزینه دارد – بسیار ارزانتر از حواله سوئیفت می باشد. به لطف این فناوری نوآورانه، XLM به همکاری با موسسات پیشرو مانند IBM و MoneyGram ادامه داده است.
همچنین میتوان استلار را یک ارز دیجیتال کارآمد در نظر گرفت، زیرا این شبکه از مکانیزم اجماع منحصربهفرد «اثبات توافق» (PoA) استفاده میکند. طبق گفته بنیاد Stellar، این شبکه در هر تراکنش فقط 0.173 وات ساعت برق مصرف می کند. علاوه بر این، گره هایی که به اعتبارسنجی تراکنش ها کمک می کنند، سالانه تنها حدود 261435 کیلووات ساعت برق مصرف می کنند.
علاوه بر ماهیت کم انرژی خود، استلار با شرکت PricewaterhouseCoopers همکاری کرده است تا چارچوبی محکم برای اندازه گیری دقیق مصرف انرژی شبکه ایجاد کند. به لطف این، Stellar اکنون می تواند تعهد حذف دی اکسید کربن (CDR) را ایجاد کند و به کاهش ردپای کربن شبکه کمک کند.
آوالانچ (AVAX)
آوالانچ (AVAX) یک شبکه بلاک چین فوق سریع است که به عنوان یک جایگزین مناسب برای اتریوم در سال 2021 ظاهر شد. به جای استفاده از تنها یک زنجیره، Avalanche از رویکرد “چند زنجیره ای” استفاده می کند که به آن امکان می دهد مقیاس پذیری خود را به طور قابل توجهی افزایش دهد. برای بیان این موضوع، Avalanche میتواند 4500 تراکنش در ثانیه (TPS) را انجام دهد، در حالی که اتریوم قبلاً فقط میتوانست حدود 30 تراکنش را قبل از «ادغام» مدیریت کند.
مانند بسیاری دیگر از ارزهای دیجیتال با مصرف انرژی کارآمد، Avalanche از مکانیزم PoS برای اعتبارسنجی بلوک ها استفاده می کند. این امر AVAX را به یکی از بهترین سکه های اثبات سهام تبدیل می کند زیرا نهایی شدن تراکنش در کمتر از دو ثانیه انجام می شود. در نتیجه، Avalanche به یک گزینه محبوب برای توسعه دهندگان dApp و سازندگان NFT تبدیل شده است که به دنبال مقیاس پذیری بالا هستند.
جالب اینجاست که آوالانچ همچنین یک ارز دیجیتال انرژی کارآمد است که توسط گزارش اخیر موسسه رتبهبندی کریپتو کربن (CCRI) پشتیبانی میشود. این گزارش نشان داد که بلاک چین AVAX فقط 0.0005 درصد از انرژی شبکه بیت کوین را مصرف می کند. همچنین فقط از 0.0028٪ از انرژی مورد نیاز اتریوم استفاده می کند – اگرچه این داده ها قبل از “ادغام” جمع آوری شده است.
برای در نظر گرفتن این موضوع، مجموع مصرف انرژی سالانه شبکه بهمن معادل تنها 46 خانوار آمریکایی است. این امر، Avalanche را در رتبه سوم فهرست بازده ترین پروژه های ارزهای دیجیتال، بالاتر از نهادهای پیشرو مانند Algorand و Cardano قرار می دهد.
سولانا (SOL)
سولانا مدتهاست که یکی از بهترین آلتکوینهای موجود در بازار محسوب میشود که به لطف مقیاسپذیری بالا، در سال 2021 به شهرت رسید. مانند اتریوم، سولانا (SOL) از قراردادهای هوشمند پشتیبانی کامل دارد و این شبکه را به گزینه ای مناسب برای توسعه دهندگان dApp تبدیل می کند.
با این حال، سولانا خود را با استفاده از یک مکانیسم اجماع ترکیبی متمایز می کند. این رویکرد مزایای Proof-of-Stake و “Proof-of-History” را ترکیب می کند، به این معنی که شبکه از نظر تئوری می تواند تا 65000 تراکنش در ثانیه (TPS) را با نهایی شدن تنها 2.5 ثانیه انجام دهد.
جالب توجه است، رویکرد منحصر به فرد سولانا همچنین شبکه را بسیار کارآمد می کند. همانطور که در وب سایت سولانا ذکر شده است، یک تراکنش شبکه فقط 2707 ژول انرژی مصرف می کند – که از سه جستجوی گوگل انرژی کمتری دارد. علاوه بر این، ضرب NFT در شبکه Solana تقریباً سه برابر کمتر از روشن بودن یک لامپ LED برای یک ساعت انرژی مصرف می کند.
کاردانو (ADA)
سرمایه گذاران علاقه مند به ارزهای دیجیتال با بیشترین پتانسیل ممکن است بخواهند کاردانو را در نظر بگیرند. کاردانو (ADA) در چند سال گذشته به دلیل رویکرد سیستماتیک خود در کانون توجه قرار گرفته است، که تیم توسعه را به شدت بر ادبیات بررسی شده تکیه می کند.
این رویکرد، همراه با رهبری چارلز هاسکینسون، بنیانگذار اتریوم، Cardano را به گزینه ای جذاب برای توسعه دهندگان dApp در صنایع مختلف تبدیل کرده است. تراکنشها در شبکه Cardano با استفاده از یک پروتکل PoS به نام «Ouroboros» تأیید میشوند که شرکتکنندگان شبکه توکنهای ADA خود را برای دریافت پاداشهای بلوک به اشتراک میگذارند.
این جایگزین ماینینگ کریپتو، کاردانو را به یکی از پایدارترین بلاک چین ها تبدیل کرده است – به طوری که تیم توسعه حتی یک «سرگروه پایداری» را منصوب کرده است. علاوه بر این، تیم کاردانو همچنین تک تک سرمایهگذاریها را بررسی میکند تا اطمینان حاصل شود که هرگونه وجوه تعهد شده تاثیر مثبتی در دنیای واقعی خواهد داشت.
از منظر مصرف انرژی، کاردانو 48851 کیلووات ساعت برق در سال مصرف میکند که کمتر از پنج خانوار آمریکایی است. در نهایت، تیم کاردانو حتی تاکید قابل توجهی بر جبران کربن دارد، و استفاده از منبع انرژی سبز را برای دفتر روتردام انتخاب میکند و از کارمندان میخواهد که در صورت امکان از قطار استفاده کنند.
آیوتا (MIOTA)
آیوتا (MIOTA) یک ارز دیجیتال با مصرف انرژی کم است که هدف آن ترویج ایده اینترنت اشیا (IoT) است. اینترنت اشیا به ارتباط بین دستگاههای مختلف مورد استفاده در زندگی روزمره، از تلویزیون گرفته تا گوشیهای هوشمند و حتی یخچال اشاره دارد.
بسیاری بر این باورند که مفهوم اینترنت اشیا در سالهای آینده آشکارتر خواهد شد و آیوتا را به یکی از بهترین پروژههای رمزنگاری بلندمدت برای سرمایهگذاری تبدیل میکند. این به این دلیل است که IOTA به تسهیل تراکنشهای بین دستگاهها با استفاده از «The Tangle» کمک میکند – یک دفتر کل توزیعشده که برای اعتبارسنجی به استخراج متکی نیست.
این نه تنها کارمزد تراکنش ها را به طور کلی حذف می کند، بلکه این تراکنش ها را بسیار کارآمد می کند. برای درک این موضوع، یک پست وبلاگ اخیر از تیم IOTA نشان داد که اجرای نرمافزار زیربنایی شبکه برای یک سال کامل به این معنی است که اپراتورهای گره تنها حدود 0.000009 درصد از آنچه شبکه بیتکوین انجام میدهد مصرف میکنند.
این بدان معناست که انرژی مورد نیاز سالانه IOTA کمتر از یک شهروند معمولی آلمانی است – که نشان می دهد این ارز دیجیتالی است که انرژی کمتری نسبت به بسیاری از آنها مصرف می کند. علاوه بر این، تیم IOTA تمرکز قابل توجهی بر شفافیت قرار داده است و متعهد شده است که به نمایش داده های دقیق مصرف انرژی برای شبکه ادامه دهد.
هدرا (HBAR)
کسانی که به دنبال ارز دیجیتالی هستند که کمترین انرژی را مصرف کند، ممکن است بخواهند Hedera را نیز در نظر بگیرند. Hedera جایگاه منحصر به فردی در بازار ارزهای دیجیتال دارد زیرا این شبکه در واقع از فناوری بلاک چین استفاده نمی کند. در عوض، هدرا از مکانیزم اجماع «هشگراف» منحصربهفردی استفاده میکند که توسط یکی از بنیانگذاران لیمون بیرد طراحی شده است.
این فناوری ارز هدرا هش گراف نسبتاً پیچیده است، اگرچه ادعا میشود سریعتر و ایمنتر از سیستمهای مبتنی بر بلاک چین است. به همین دلیل، Hedera بسیار مقیاس پذیر است و می تواند حدود 10000 TPS را با نهایی شدن تنها چند ثانیه تحمل کند.
هدرا همچنین به دلیل تمرکز تیم توسعه بر روی پایداری، به عنوان یکی از برترین رمز ارزهای پرطرفدار ظاهر شده است. این تمرکز منجر به منفی شدن هدرا به دلیل خرید منظم جبران کربن شده است. مبلغ آفست از طریق مشارکت Hedera با Terrapass تعیین می شود تا از دقت و شفافیت اطمینان حاصل شود.
علاوه بر این، هدرا از نظر انرژی نیز بسیار کارآمد است و میتواند معادل 10،000،000 تراکنش را برای همان مقدار انرژی که شبکه بیتکوین برای پردازش یک تراکنش نیاز دارد، پردازش کند. به دلیل مصرف کم انرژی در ارزهای دیجیتال، Hedera احتمالاً با افزایش نیاز به شبکههای پایدار محبوبیت بیشتری پیدا خواهد کرد.
تزوس (XTZ)
تکمیل لیست ما از کم انرژی ترین پروژه های رمزنگاری، تزوس (XTZ) است. تزوس به دلیل ردپای کربن پایین، اغلب از نظر مصرف انرژی، بهترین ارز دیجیتال در نظر گرفته میشود، و این شبکه را برای توسعهدهندگان dApp و سازندگان NFT در سراسر جهان جذاب میکند.
تزوس از یک سیستم “اثبات سهام شناور” برای اعتبارسنجی تراکنشها استفاده میکند، که بسیار شبیه به مکانیسمهای سنتی PoS است، اما فرآیند اعتبارسنجی را حتی بیشتر در دسترس میسازد. با استفاده از این سیستم، شرکتکنندگان شبکه میتوانند در صورت داشتن بیش از 8000 توکن XTZ به bakers تبدیل شوند یا در صورت مالکیت کمتر از این مقدار، نماینده شوند.
هر رویکرد به شرکت کنندگان شبکه اجازه می دهد تا پاداش های شرط بندی را دریافت کنند، اگرچه اولی درصد بیشتری را به دست می آورد. علاوه بر این، این رویکرد PoS شناور از نظر انرژی بسیار کارآمد است و به اندازه 17 شهروند جهانی در سال انرژی مصرف می کند.
علاوه بر این، فناوری Tezos با گسترش شبکه و افزایش تعداد تراکنشها در واقع کارآمدتر میشود و انگیزهای برای توسعهدهندگان dApp آگاه به محیطزیست ایجاد میکند. تزوس حتی با PwC برای ارزیابی ردپای کربن شبکه همکاری کرده است و این گزارش به صورت رایگان در دسترس همه است.
منبع: کریپتو نیوز
نظرات کاربران