صرافی برای خرید ارز دیجیتال

بهترین صرافی برای خرید ارز دیجیتال در سال 1401

بدون تردید یکی از مهمترین و شاید اولین قدم برای فعالیت در دنیای پرهیجان ارزها دیجیتال، انتخاب صرافی ارز دیجیتال مناسب است. مخصوصا این روزها که استفاده از صرافی ارز دیجیتال خارجی با ریسک همراه است و صرافی‌های ایرانی متعددی در بازار وجود دارد، انتخاب صرافی مطمئن به یک چالش تبدیل شده است. در ادامه این مطلب در اول پرداخت قصد داریم به بررسی ویژگی‌های یک صرافی مناسب بپردازیم و بهترین صرافی برای خرید ارز دیجیتال در سال 1401 را معرفی کنیم.

بهترین صرافی برای خرید ارز دیجیتال

همانطور که ما برای خرید یا تبدیل ارزهای فیات مانند (دلار، یورو، پوند، ریال و …) به یکدیگر نیاز به صرافی داریم، در دنیای رمزارزها هم برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال از صرافی ارز دیجیتال یا اکسچنج (Exchange) استفاده می‌کنیم. بارزترین ویژگی صرافی ارز دیجیتال این است که برای استفاده از آن نیازی به مراجعه حضوری نداریم و همه خدمات به صورت آنلاین ارائه می‌شود.

انواع صرافی ارز دیجیتال

معمولا اکسچنج‌ها از نظر نحوه کارکرد به دو نوع تقسیم می‌شوند:

  • نوع اول صرافی ارز دیجیتال تنها یک پلتفرم برای خرید و فروش به اشخاص است. به این صورت که شما ارز دیجیتال مودر نظر خود را از صرافی می‌خرید و به آن می‌فروشید و این صرافی است که تعیین کننده قیمت ارز مورد معامله است.
  • نوع دوم صرافی‌های ارز دیجیتال نقش یک واسطه بین کاربران را ایفا می‌کند و قیمت ارز معامله بر اساس عرضه و تقاضای بین کاربران تعیین می‌شود. درآمد این صرافی‌ها از راه کارمزد معاملات به دست می‌آید.

در تقسیم بندی دیگری که وجود دارد، صرافی‌های ارز دیجیتال از نظر نحوه اداره آن به دو نوع متمرکز و غیرمتمرکز تقسیم می‌شوند:

  • صرافی‌های متمرکز معمولا توسط یک یک شرکت خاص یا نهاد اداره می‌شود و مسئولیت دارایی‌های موجود در آن بر عهده یک یا چند فرد است.

با وجود اینکه این صرافی‌ها ریسک هک شدن و از دست رفتن دارایی دارند اما در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد از حجم معاملات در دنیای ارزهای دیجیتال در این صرافی‌ها انجام می‌شود. از مهمترین صرافی‌های ارز دیجیتال می‌توان به بایننس (Binance)، کوین بیس (Coinbase)، هوبی (Houbi)، کراکن (Kraken) و کوکوین (Kucoin) اشاره کرد.

  • در صرافی‌های غیرمتمرکز که مدت زیادی از عمر آن‌ها نمی‌گذرد شخص یا شرکتی مدیریت را برعهده ندارد بلکه این صرافی‌ها که به نام دکس (DEX)   یا (Decentral Exchange)  هم شناخته می‌شوند به کمک بلاک چین و قراردادهای هوشمند کار می‌کنند.

از مهمترین صرافی‌های غیرمتمرکز می‌توان به یونی سواپ (Uniswap) دیدکس (dYdX) و پنکیک سواپ (Pancake Swap) اشاره کرد. البته گفتنی است به دلیل پیچیدگی‌های عملیاتی در این نوع صرافی‌ها کمتر از ۱۰ درصد حجم معاملات را به خود اختصاص داده‌اند که پیش بینی می‌شود در آینده حرکت به سمت این صرافی‌ها بیشتر شود چرا که ذات ارزهای دیجیتال بر مبنای عدم تمرکز بنا شده است.

ویژگی‌های صرافی ارز دیجیتال مناسب

با توجه به تعداد بیشمار صرافی ارز دیجیتال خارجی و ایرانی که در حال حاضر وجود دارد،‌ انتخاب صرافی مناسب برای کاربران به یک چالش تبدیل شده است. با این وجود برای اینکه بتوانیم یک انتخاب درست داشته باشیم باید چند ویژگی را مد نظر قرار دهیم.

صرافی برای خرید ارز دیجیتال

صرافی برای خرید ارز دیجیتال

امنیت

بدون شک وقتی صحبت از پول و سرمایه می‌شود، امنیت مهمترین مسئله خواهد بود. در مورد صرافی‌های ارز دیجیتال هم امنیت یکی از مهمترین موارد برای تصمیم‌گیری خواهد بود. از جمله مسایل امنیتی که باید در نظر بگیرید عبارتست از:

  • نگهداری دارایی در کیف پول آنلاین (Hot Wallet) یا آفلاین (Cold Wallet)؛
  • موارد امنیتی ورود چند مرحله‌ای (۲FA)
  • جبران خسارت در صورت هک شدن یا سرقت دارایی

سابقه

یکی از راه‌های شناخت صرافی ارز دیجیتال مناسب بررسی سابقه عملکرد آن است. این موضوع که صرافی سابقه هک شدن دارد یا نه و اینکه در صورت هک شدن آیا دارایی کاربران را به آن‌ها بازگردانده است یا خیر می‌تواند بینش بسیار خوبی در مورد صرافی به ما بدهد. ازجمله موارد دیگر که باید در مورد سابقه صرافی دقت کنیم عبارتست از:

  • مدت فعالیت
  • تعداد کاربران
  • میزان رضایت کاربران

حجم نقدینگی

حجم معاملات و نقدینگی بالا یکی از مهمترین ویژگی‌های یک صرافی ارز دیجیتال است برای آنکه معاملات شما در همان قیمتی که تمایل دارید باز و بسته شود باید حجم معاملات زیادی در جریان باشد. در صرافی‌هایی که حجم معاملات بالایی وجود نداشته باشد معمولا شما مجبور به انجام چندین معامله کوچک خواهید بود و همین کار منجر به افزایش هزینه کارمزد شما خواهد شد.

ارزهای پشتیبانی شده

احتمالا می‌دانید که به جز بیت کوین بیش از ۲۰ هزار ارز دیجیتال دیگر وجود دارد. بسیاری از این ارزهای دیجیتال از پتانسیل بالایی برای رشد برخوردار هستند و نادیده گرفتن آن‌ها از دست دادن فرصت‌های سرمایه‌گذاری خواهد بود. بنابراین صرافی‌های ارز دیجیتال که تعداد رمزارزهای معتبر بیشتری را پشتیبانی کند انتخاب هوشمندانه‌‌تری محسوب می‌شود.

احراز هویت

در ماه‌های اخیر موضوع احراز هویت برای کاربران ایرانی به یک شمشیر دو لبه تبدیل شده است. هر چند فرآیند احراز هویت دقیق به امنیت بیشتر صرافی کمک می‌کند اما به دلیل تحریم‌های اقتصادی برخی از صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی از جمله بایننس از ارائه خدمات به کاربران ایرانی خودداری می‌کنند.  بنابراین در صورت احراز هویت و مشخص شدن ملیت کاربران ایرانی امکان بسته شدن حساب وجود دارد. پس همیشه این موضوع را در نظر داشته باشید که فرآیند احراز هویت در صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی می‌تواند به امنیت دارایی شما کمک کند، اما در مورد صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی باید مراقب بسته شدن حساب خود باشید.

کارمزد تراکنش و برداشت

یکی از راه‌های کسب درآمد صرافی‌های ارز دیجیتال دریافت کارمزد معاملات است. بنابراین برای هر تراکنشی که در صرافی انجام می‌دهید باید درصدی را به عنوان کارمزد پرداخت کنید. در این صورت طبیعی است صرافی‌های ارز دیجیتال که کارمزد کمتری را دریافت می‌کنند گزینه مناسب‌تری برای معامله خواهند بود.

دقت کنید که قبل از ثبت نام در یک صرافی از کارمزد برداشت آن هم مطلع شوید، برخی از صرافی‌ها کارمزد برداشت نسبتا بالایی دارند ولی از آنجایی که نگهداری دارایی در والت صرافی با ریسک همراه است شما برای واریز و برداشت چند باره نیاز به پرداخت کارمزد بیشتری خواهید بود.

رابط کاربری

یکی از مهمترین نکات در مورد پیدا کردن بهترین صرافی ارز دیجیتال توجه به رابط کاربری آن است. رابط کاربری ساده و کاربرد پسند که کاربران را گیج و کلافه نکند، تجربه معاملات دلچسبی را به ارمغان می‌آورد. به خصوص اینکه ابزارهای مختلفی از جمله معاملات اسپات، مارجین، فیوچرز، قابلیت استیکینگ و  … در صرافی‌های ارز دیجیتال وجود دارد، رابط کاربری ساده می‌تواند بیش از پیش بااهمیت محسوب می‌شود. بنابراین قبل از ثبت نام در صرافی سری به محیط کاربری آن بزنید.

پشتیبانی

این روزها خدمات پشتیبانی، از جمله پاسخ به سوالات کاربران و حل مشکلات آن‌ها یک مزیت رقابتی محسوب می‌شود. بسیاری از کاربران قبل از ثبت نام در یک صرافی سوالاتی دارند که تیم پشتیبانی قوی می‌تواند با پاسخ دادن سریع به سوالات و راهنمای کاربران خیال کاربران را بابت انتخاب یک صرافی درست راحت کند. می‌توان گفت یکی از ویژگی‌های بهترین صرافی ارز دیجیتال داشتن تیم پشتیبانی قوی است.

بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی

حالا که با ویژگی‌های بهترین صرافی ارز دیجیتال آشنا شدیم، بیایید نگاهی بیندازیم به تعدادی از صرافی‌های ارز دیجیتال مهم خارجی:

صرافی برای خرید ارز دیجیتال

صرافی برای خرید ارز دیجیتال

بایننس

صرافی بایننس که در سال ۲۰۱۷ راه‌اندازی شد با ارائه رابط کاربری جذاب و کازمرد بسیار پایین توانست خیلی زود به محبوب‌ترین صرافی ارز دیجیتال خارجی تبدیل شود. صرافی بایننس به دلیل پشتیبانی از ارزهای زیاد و حجم معاملات بالا در حال حاضر بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی محسوب می‌شود. با این حال فراموش نکنید که بایننس به دلیل تحریم‌های بین‌المللی از ارائه خدمات به کاربران ایرانی خودداری می‌کند و در حال حاضر استفاده از این صرافی توصیه نمی‌شود.

صرافی FTX

صرافی FTX از جمله صرافی‌هایی است که به ارائه خدمات مشتقات ارزهای دیجیتال مشهور است. اف تی ایکس با داشتن کادر مدیریتی خلاق و باسابقه درخشان در سال ۲۰۱۸ تاسیس شد، خیلی زود مورد توجه کاربران قرار گرفت و مسیر بایننس را طی کرد و به یک صرافی محبوب تبدیل شد.

اف تی ایکس در حال حاضر پس از بایننس و کوین بیس سومین صرافی بزرگ از نظر حجم معامله است و به دلیل پشتیبانی از ارزهای مختلف و ارائه ابزارهای جذاب یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال محسوب می‌شود. هر چند در صرافی FTX هم برای معامله احراز هویت اجباری است و فعالیت در این صرافی برای کاربران ایرانی با ریسک همراه است.

کریپتو دات کام

کریپتو دات کام (Crypto.com) یکی از بهترین صرافی‌های ارز دیجیتال از نظر امنیتی است که بسیاری از موارد امنیتی از جمله ذخیره‌سازی آفلاین تمامی کلیدهای خصوصی، حساب‌های حضانت بانکی برای ارزهای سنتی، شناسایی چند عاملی با رمز عبور، قابلیت بیومتریک و … برخوردار است.

کریپتو دات کام بیش از ۲۵۰ ارز دیجیتال را پشتیبانی می‌کند و با توجه به رابط کاربری بسیار ساده و اپلیکیشن موبایل کاربران زیادی را به سمت خود جلب کرده است.

نکته منفی در مورد صرافی ارز دیجیتال کریپتو دات کام کارمزد برداشت نسبتا بالای این صرافی است و همچنین شرایط احراز هویت که قبل از استفاده از این صرافی حتما باید این موضوع را بررسی کنید.

صرافی غیرمتمرکز Bisq

هرچند صرافی‌های غیرمتمرکز به دلیل پیچیدگی‌های فنی هنوز به محبوبیت صرافی‌های متمرکز نرسیده‌اند اما به دلیل ویژگی‌های محرمانگی و ناشناس بودن برای بسیاری از کاربران جذاب خواهند بود.

صرافی Bisq در کنار صرافی‌های یونی سواپ و dYdX از جمله بهترین صرافی‌های غیرمتمرکز محسوب می‌شود که یک پلتفرم متن باز open source و کاملا غیرمتمرکز است که بدون محدودیت از رمز ارزهای مختلف پشتیبانی می‌کند. ویژگی‌های امنیتی این پلتفرم، مانند امضای چندگانه و سیستم سپرده امنیتی باعث شده است ریسک استفاده از آن به حداقل برسد.

کوکوین

پس از اینکه بایننس از ارائه خدمات به کاربران ایرانی خودداری کرد، صرافی ارز دیجیتال کوکوین (Kucoin) به یکی از گزینه‌های  جایگزین تبدیل شد. شاید خدمات صرافی کوکوین به اندازه بایننس نباشد اما کافی است و رابط کاربری ساده و سهولت استفاده آن را به یک صرافی جذاب برای کاربران ایرانی تبدیل کرده است. کوکوین نزدیک به ۱۰ میلیون کاربر فعال دارد و از نقدینگی کافی برای انجام معاملات برخوردار است.

نکته مهم اینکه صرافی کوکوین احراز هویت را برای کاربران اجباری نکرده است و تا برداشت روزانه ۱ بیت کوین از کوکوین به احراز هویت نیازی نخواهید داشت.

کوینکس

صرافی کوینکس یکی از معدود صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی است که از زبان فارسی پشتیبانی می‌کند و در ماه‌های اخیر برای جذب کاربران ایرانی تلاش‌های زیادی انجام داده است. کوینکس از کیف پول دیجیتال ViaWallet برای نگهداری دارایی کاربران استفاده می‌کند و برای فعالیت در این صرافی نیازی به احراز هویت وجود ندارد.

رابط کاربری ساده، پشتیبانی از زبان فارسی و عدم نیاز به احراز هویت، ویژگی‌های جذابی است که کوینکس را به یکی از محبوب‌ترین صرافی‌ها در بین کاربران ایرانی تبدیل کرده است. بنابراین می‌توان گفت کوکوین و کوینکس در حال حاضر بهترین صرافی خارجی برای ایرانیان محسوب می‌شوند.

بهترین صرافی ارز دیجیتال ایرانی

صرافی برای خرید ارز دیجیتال

صرافی برای خرید ارز دیجیتال

همانطور که متوجه شدیم سرمایه‌گذاری در صرافی‌های ارز دیجیتال خارجی با وجود نقدینگی بالا و ارائه ابزارهای مالی گسترده، به دلیل تحریم‌های اقتصادی و شرایط احراز هویت اجباری با ریسک همراه است. خوشبختانه در سال‌های اخیر صرافی‌های ارز دیجیتال ایرانی زیادی راه‌اندازی شد و تا حد زیادی می‌تواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد به خصوص اینکه این صرافی‌ها به زبان فارسی طراحی شده و پشتیبانی فارسی زبان می‌تواند راهنمای بسیار خوبی برای کاربران باشد. در این بین می توانیم به صرافی ارزی لند اشاره نماییم.

امتیاز 5/5 - از 2 رای

برای این نوشته برچسبی وجود ندارد !

نظرات کاربران

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تومان (IRT)
()
پرداخت می‌کنید
()
تومان (IRT)
دریافت می‌کنید
1 = IRT
بلک فرایدی ۲۰۲۴